Мађарска: Предложен референдум о хомосексуалности и педофилији

Референдум добио огромну подршку мађарске јавности, при чему је 73 одсто одраслих Мађара рекло да децу не би требало учити о сексуалној оријентацији без дозволе родитеља

Извор: iFam News – Србија

Мађарска владајућа странка Фидес предложила је референдум којим ће се сузбити педофилија и промовисање LGBTQ+ програма за децу, који је био под надзором Европске уније.

Закон ће забранити хомосексуалне теме у школским и медијским материјалима за децу. Изричито се забрањује „садржај који осликава сексуалност зарад ње саме, или промовише и приказује одступања од идентитета биолошког пола, промену пола или хомосексуалност“.

Предвиђена је и борба против дечје порнографије оснивањем новог регистра сексуалних преступника, а сексуално образовање ограничено је на програме које креира мађарска влада.

Референдум је добио огромну подршку мађарске јавности, при чему је 73 одсто одраслих Мађара рекло да децу не би требало учити о сексуалној оријентацији без дозволе родитеља, а више од 90 одсто сматра да операције промене пола не треба промовисати нити омогућавати малолетницима.

Опрема: Стање ствари

(iFam News – Србија, 9. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Поштовање за Домаћина. Ове,, наше,, на предавања викендом док не науче основно. 😊

  2. Svaka čast Mađarima, takvi imaju priliku da opstanu.

Оставите коментар