Владета Јанковић: Коштуница ми помогао да донесем одлуку о прихватању кандидатуре

Коштуницу сматрам не само неким чији сам био дугогодишњи политички сарадник, већ и личним пријатељем. Његов савет и његово мишљење сматрао сам драгоценим, рекао Јанковић

Владета Јанковић (Фото: ФоНет/Милица Вучковић)

Кандидат Уједињене Србије за градоначелника Београда Владета Јанковић је рекао је да му је бивши лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница много помогао да донесе одлуку о прихватању те кандидатуре.

Упитан да ли се консултовао са Коштуницом око одлуке да прихвати кандидатуру, Јанковић је, у интервјуу за Недељник, одговорио потврдно.

„Јесам. Ја њега сматрам не само неким чији сам био дугогодишњи политички сарадник, већ и личним пријатељем“, рекао је он.

Јанковић је рекао да је увек његов савет и његово мишљење сматрао драгоценим.

„Далеко од тога да сам се увек са свиме слагао, али битно је да знам да мисли чисто и без предрасуда“, рекао је Јанковић.

Премијер Србије Зоран Ђинђић, председник СР Југославије Војислав Коштуница и лидери ДОС-а, 31. март 2001.

Упитан да ли га је (Коштуница) подржао у одлуци да прихвати кандидатуру Јанковић је одговорио: „Много ми је помогао да донесем одлуку“.

Јанковић је рекао и да је његов главни услов био и остао (при прихватању кандидатуре) да све буде транспарентно у највећој могућој мери.

„Никакве приватне погодбе ни договоре на затвореним састанцима нисам спреман да толеришем „, рекао је он.

Истакао је да ће оно што он буде знао, знати и сваки грађанин Београда, па, како је навео, „нека људи суде“.

„Повући се увек могу, али наравно, најпре треба да победим. Што намеравам“, рекао је Јанковић.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 10. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

 1. Поштујем искрено ,искрено и г. Јанковића и г. Коштуницу и високо ценим њихов рад у науци, али ме заиста чуди мишљење и једног и другог о учешћу у политичком животу. Г. Коштуница је имао прилике да се опроба у политици и могао је да се увери да све његове заиста добре особине, знање и људски квалитети нису били довољни. да се успешно њом бави. Просто треба за то имати одговарајућу способност, талент, да то тако назовемо. Што се тиче г. Јанковића, он се разликује још и у томе што има можда и тридесетак година више него г. Коштуница када је био у политици. Без обзира на очигледно добро здравље и пуну менталну свежину, што је лепо видети, те године једноставно нису за такав посао. Надамо се да неће бити у прилици да се у то увери на тежи начин, да искуси све напоре које би то изискивало. Чини ми се да је сасвим нереална његова нада да ће победити. У сваком случају, желимо им обојици добро здравље, сећаћемо се њиховог рада с поштовањем и уважавањем!

  7
  4
 2. „Засвирај и за појас задени!“
  Некада сам био навијач ДСС-а привучен ставовима В. Коштунице, С. Самарџића, В. Јанковића, …
  Сада је 2022. година а они старци са знатно умањеном радном способношћу. Као саветници још могу да раде, али у пуном обиму посла не.

  9
  1
 3. Прихватам део размишљања особе именоване као САЛУС,али мислим да је далеко од тачне оцене рада уваженога Војислова Коштунице.На леџима Кошрунице победе Милошевича 2000 године, цела Србска опозиција превеслала се на победничку страну , која се борила противу Милошевичеве погубне владавине Србијом.То нико други неби успео осим вероватно Војислава Шешења ,који никада није био опозиција Милошевичу пошто је он комунистичко -удбашки кадар.Коштуничин ДСС је био слабије кадровски организована политичка странка од ДС Убијенога премијера Зорана, од којега се Коштуница одцепио,тако да би требало да буде свима јасно да је Зоран држао вецину конаца основе и потке у ткању нове поњаве којом је Србија прекривена од 2000 године,када је наступило НОВО ДОБА, здружене КОМУНИСТИЧКО ЛИБЕРАШКЕ владавине СРБИЈОМ са којим је наступило ново поглавље наставка пропасти народа и државе Србије.Коштуница,по мојој процени сасвим довољно је урадио у оквиру својих ингеренција и могуцности.Заборавили сте да су му у првој години владавине сменили ону министарку образовања (беше ли Љиљана),која желела радикалне промене на добробит ученика,али то се косило на комунистичко -либарашким опредељењима.Сетите се конкретних догаџаја из тога доба и видецете реалност Коштуничине владавине,а не шта су била наша очекивања и жеље.

  5
  1
 4. На новом родном језику, да ли се каже носиљка листе, носилица или можда носиља, као кока носиља?

 5. @ Липничанин Па Ви противречите сами себи – „Сетите се конкретних догаџаја из тога доба и видецете реалност Коштуничине владавине, а не шта су била наша очекивања и жеље.“ О томе је и била реч, о ономе што јесте било, а не о нечијим очекивањима и надањима!

 6. Vladeta jankovic je visoki intelektualac, castan, nepotkupljiv covek.
  Poznat u „krugu dvojke“.

  Na beogradskim izborima 1991 god, u opstini Rakovica, visoki intelektualac Borislav Pekic (za koga nazalost mnogi nisu ni culi), izgubio je od grlatijeg, poznatijeg i bezobraznijeg – Seselja. To se cesto desava, setimo se Nemacke 1933 god.

  Da li ce se to ponoviti na dolazecim izborima za grad Beograd ?
  Ima li opozicija kandidate poznate i cenjene van „kruga dvojke“ ?
  U „krugu dvojke“ zivi svega oko 12% glasaca.
  Izborna demokratija se ipak svrsava brojanjem glasova.

  4
  2

Оставите коментар