Зоран Милановић: Ако неко из Хрватске гласа за санкције Додику, за мене издајник

РС је требало да буде војно уништена средином октобра 1995. године кад хрватска војска, само зато што јој је тако сугерисано или речено, није ушла у Бања Луку, казао председник Хрватске

Зоран Милановић и Милорад Додик (Фото: Канцеларија председника Хрватске)

ЗАГРЕБ – Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик хрватски саговорник и да му не треба уводити санкције, а за лидера највеће бошњачке странке Бакира Изетбеговића рекао да „купује време” како би се избори у БиХ могли одржати по старом изборном систему који дискриминише Хрвате.

„Додик није етнонационалиста, није шовиниста, не шири етничку мржњу”, казао је Милановић у обраћању новинарима и додао да је Додик саговорник, преноси Хина.

Хрватски председник је такође, рекао да је против европских санкција налик онима какве су Додику увели Американци.

Зоран Милановић: Српска и Додик су нам партнери у овим превирањима у БиХ

„Ако неко из Хрватске буде гласао за те санкције, он је за мене издајник. Онда ћу ја представљати Хрватску у Европском савету”, рекао је Милановић.

Истовремено је Бакира Изетбеговића, лидера бошњачке Странке демократске акције (СДА), прозвао „крадљивцем времена” који, како преноси хрватска агенција, долази на дијалог с хрватским представницима, али потом не испуњава договорено.

„Време протиче, избори долазе и одржаће се по правилима која су потпуно неодржива. Хрвате ће покрасти”, у случају да не дође до измене изборног система који би спречио да бошњачки бирачи поновно бирају хрватске представнике у највиша тела суседне државе, оценио је Милановић.

Зоран Милановић: Разумем Додика, газе му по прстима

Коментаришући прославу Дана Републике Српске (РС), Милановић је поновио да је то „лош датум”, јер су након њега, како је рекао, уследили грозни злочини на територији данашње РС.

„РС је требало да буде војно уништена средином октобра 1995. године кад хрватска војска, само зато што јој је тако сугерисано или речено, није ушла у Бања Луку”, казао је Милановић.

Уследило је успостављање РС у Дејтонском споразуму, што је тада потписао хрватски председник Фрањо Туђман. „Ја то акцептирам, то је све”, рекао је Милановић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Најгори Срби, су бивши. Јудина,, компанија,,. Није битно како их данас зову.

  2. После сваке,, нагодбе,, Србе су клали као зечеве, бивши Срби.

Оставите коментар