У Француској вакцинална уместо ковид пропуснице

Вакцинална пропусница важи за грађане од 16 године и биће неопходна за ресторане, кафее и за присуство разним дешавањима

Фото: Бета

ПАРИЗ – У Француској грађани од данас морају да имају вакциналну пропусницу уместо досадашње ковид пропуснице коју ће моћи сада да користе једино деца од 11 до 15 година, пренели су француски медији.

Увођењем те пропуснице пооштрене су мере против корона вируса пошто невакцинисани неће више моћи да улазе у здања у којима је до сада била обавезна ковид пропусница за коју је довољан био и негативан тест, пренео је лист Депеш.

Текст закона о тим мерама у недељу је објављен у Службеном гласнику, а о томе је раније говорио француски премијер Жан Кастекс.

Вакцинална пропусница важи за грађане од 16 године и биће неопходна за ресторане, кафее и за присуство разним дешавањима. Вакцинисани грађани ће у случају да немају ту врсту пропуснице моћи да надлежнима покажу доказ о потпуној вакцинацији против корона вируса.

Кастекс је недавно рекао да ће невакцинисани моћи да добију вакциналну пропусницу чим приме прву дозу вакцине против корона вируса, али под условом да друга доза буде у наредних месец дана, преноси Бета.

Негативни тест ће бити довољан за превоз авионом или возом, али под условом да се путује због неког хитног разлога – породичног или здравственог.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , ,

Оставите коментар