Милан Кнежевић: Фотељашка свест зауставља Црну Гору

Имамо реалан проблем фотељашке свести која жели да заустави Црну Гору на њеном европском путу, истакао један од лидера Демократског фронта

Милан Кнежевић (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

ПОДГОРИЦА – Лидер Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић саопштио је јуче да је за решење актуелне кризе у Црној Гори неопходан разговор, па макар о техничкој влади и одређивању датума превремених парламентарних избора. „Верујемо да би било неопходно да се прекине сукоб на релацији Кривокапић–Абазовић, као и између осталих представника парламентарне већине, те да се кроз разговор покуша доћи до решења”, рекао је Кнежевић за Радио Црне Горе.

Ако се успе изаћи из зачараног круга оптужби између премијера Кривокапића и потпредседника Абазовића, он сматра да се лако може постићи договор, преноси портал РТЦГ. Кнежевић је потврдио да ће ДФ гласати за смену Абазовића, али исто тако и за скраћење мандата скупштини, ако нема договора унутар парламентарне већине. „Сматрамо да скраћење мандата скупштини и одређивање датума превремених парламентарних избора подразумева формирање техничке владе која би требало да спроведе те изборе”, истакао је Кнежевић, а пренео Танјуг.

„Имамо реалан проблем фотељашке свести која жели да заустави Црну Гору на њеном европском путу”, навео је Кнежевић и додао да, иако је ДФ пристао да буде део експеримента Кривокапић–Абазовић у прошлој години, овог пута неће пристати ни на какве уцене и понижавања, нити ће дозволити да, како је навео, 67 одсто парламентарне већине коју презентује Фронт буде маргинализовано или представљено као неподобно.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

5 replies

 1. Црногорска свест зауставља Црну Гору. Црногорци не постоје. Сваки Србин који каже да је Црногорац – дабогде довека остао у Црној Гори.
  Црногорци: јужни Срби са старом политичком традицијом; побеђени трибалном свешћу – који су волонтирали да буду убиоци српских вождова из Матице: од Карађорђа, до ових данашњих; једног картела нема без ”црногораца”; једног силовања; трансфера, мафије, примитивизма, и проф. убице – без њих.
  Они који јесу Срби доле – њима на кривицу и терет ако не збаце све црногорце и Црногорце са трона; и не васпоставе се у јединству са собом-Србијом-Реп.Српском.
  Црногорце су усташе претекле у убиству Александара I, да није био у сродству крвном – они би га убили.
  Цнрогорство – још једна од оријенталних дангубарских псевдо-тема; лажна трибална екипа – без покрића; место огрезло у чињеници псећих гробаља; и убиства целога свога клира доле; имају доле најактивнијег Светитеља – јер је најгоре место; Човека Божијега који је по промислу изнајмио себе у Острог – Херцеговца, који ће сигурно у Мркоњиће и вратити не врате ли се црногорци Српству.

  16
  5
 2. Нисам сигуран, можда једно,, ванредно стање,, да се прогласи због свега, до ванредних избора. П. С. Мада они који раде за неког другог газду, неће пристати, као и Алија што је све потписано погазио.

 3. За @никка :

  Овако како ти пишеш о Црногорцима и Црној Гори, некада је баш тако писао о Србима и Србији Савић Марковић Штедимлија – пропагандист Анте Павелића.
  Ти си га надмашио, чак и победио, никка !

  5
  11
 4. Ђоле, ја сам написао нешто што личи на Павелића. Они су урадили исто што Павелић.
  Да се не напише, не би се ни препознало.
  Да сте препознали, не бисте се чудили по порталима што вас чуде…
  сретан празник.

  11
  3
 5. Предсједник Владе која за годину и два мјесеца није успјела среди бирачке спискове, донесе Закон о поријеклу имовине и лустрацији, одузме Мајбах предсједнику Милу Ђукановићу, објави списак директора школа који су радили за интересе партије, нема морално право да народ плаши повратком ДПС-а на власт. Посебно, када већ личним примјером није показао како би требало да изгледа демонтирање криминално-политичког система који је претходне три деценије “жарио” и “палио” Црном Гором.

  Треба ли подсјећати како је Здравко Kривокапић након комитске блокаде на Богетићима и протеста испред Владе, почетком априла прошле године сјео за столом са Милом Ђукановићем и направио дил на обострану корист.

  Предсједник је повукао своју црвено-зелену пјешадију са путева, док је предсједник владе повукао двије одлуке којима се коначно требао завести ред у бирачком списку. Ријеч о измјенама Закона о пребивалишту и критеријумима за доделу црногорског држављанства због којих су комите организовале дводневно “црногорско прољеће”.

Оставите коментар