Јужне вести: Цела породица у Врањској Бањи гласала, а није ни ушла на бирачко место, Тужилаштво покренуло поступак

Из Тужилаштва потврђују да је на гласачком месту у Врањској Бањи дошло до неправилности током гласања

Уместо петочлане породице гласао неко други (Фото: Љ. Ф.)

На референдуму који је одржан у недељу, 16. јануара, гласач из Врањске Бање пријавио је полицији да је у његово и име његове породице већ гласао неко други, потврђено је Јужним вестима у Тужилаштву. Према речима његовог адвоката Драгана Николића, човек је на гласање отишао непосредно пре затварања бирачког места, када су му чланови комисије рекли да је – већ гласао.

Врањски адвокат Драган Николић каже да је његов клијент отишао на гласање на бирачко место број 90 око 19:30 сати, где му је речено да је, осим њега, наводно гласала и његова мајка која је годинама непокретна, супруга која је ковид позитивна и због тога у изолацији, али и син и ћерка који студирају у Нишу и тог дана нису ни били у Врањској Бањи.

Сви они су гласали, а да нису ни ушли на гласачко место – каже Николић.

Рекордери из Сјенице: На једном гласачком месту свих 771 уписаних бирача изашло на референдум

Након што му је то предочено, човек је позвао полицију која је изашла на бирачко место и о догађају обавестила Основно тужилаштво које је, каже Николић, покренуло поступак због кривичног дела злоупотреба права гласања, за које је могућа новчана или затворска казна до годину дана.

Из Тужилаштва потврђују да је на гласачком месту у Врањској Бањи дошло до неправилности током гласања и кажу да су наложили полицији да разговара са актерима, да прикупи сва потребна обавештења од грађана и да им достави извештај.

Опрема: Стање ствари

(Јужне вести, 19. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар