Председник ИО СНС Дарко Глишић: На поновљеном гласању на референдуму „огромна промена“

На истом том месту у Чачку 75 одсто бирача подржало промену Устава, а 25 одсто бирача заокружило не, а 16. јануара 48 одсто било за а 52 одсто бирача против, рекао Глишић

Дарко Глишић (Фото: А. Васиљевић)

У Србији је данас на девет бирачких места одржано поновљено гласање на референдуму о промени Устава у области правосуђа, а председник извршног одбора СНС Дарко Глишић каже да се, иако оно не може да утиче на коначан резултат, догодило „право чудо” када су сабрани данашњи резултати.

Он је за ТВ Пинк рекао да је дошло до огромне промене у односу на референдумско питање, а то је илустровао примерима са два бирачка места у Нишу и Чачку, преноси Танјуг.

„На бирачком месту у Нишу 16. јануара 60,9 одсто бирача заокружило је да, а 39,1 одсто бирача заокружило је не. Данас на истом том бирачком месту 77,1 посто бирача је подржало промену Устава, а 22,9 одсто је било против”, рекао је он.

Рекордери из Сјенице: На једном гласачком месту свих 771 уписаних бирача изашло на референдум

Још очитији је, како је додао, пример у Чачку где је захтев за промену Устава доживео пораз 16. јануара јер је 48 одсто гласало за промену а 52 одсто бирача против.

Данас је на истом том месту 75 одсто бирача подржало промену Устава, а 25 одсто бирача је заокружило не, рекао је Глишић.

„То недвосмислено показује какав углед има председник Вучић међу грађанима и колико његове речи имају тежину и колико значе. Ми ћемо се и даље борити да наше судство буде ефикасније и независније и мислим да јео ово добар, одлучујући корак у том смеру. Следеће што нас чека 3. априла, идемо тамо убедљиво да их победимо јер Србија неће да иде назад, Србија жели да иде само напред и то ћемо 3. априла да покажемо”, закључио је Глишић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар