Турска: Укинуто ПЦР тестирање, осим за људе са симптомима ковида, без обзира јесу ли вакцинисани

Невакцинисанима више неће бити потребан ПЦР тест за домаће летове, аутобуски и други превоз, као ни за присуствовање концертима, представама или филмовима

Фото: Shutterstock

Од сад ће само људи са симптомима ковида-19 бити подвргавани ПЦР тесту, изјавио је министар здравља Турске Фахретин Коча, додајући да су ублажени и други захтјеви за тестирање.

„Узимајући у обзир праксу у развијеним земљама и пандемијско стање, укинути су тестови за људе без симптома и ПЦР тестови за људе који су дошли у контакт са зараженим“, изјавио је 12. јануара Коча послије састанка Научног одбора Министарства здравља, преноси Хуријет.

Изјава др Карија Малиса и избрисан видео са Јутјуба (Извор: Стање ствари)

Према писању Ројтерса, позивајући се на вијест државне агенције Анадолија од суботе, невакцинисанима више неће бити потребан ПЦР тест за домаће летове, аутобуски и други превоз, као ни за присуствовање концертима, представама или филмовима.

Наводећи као извор Министарство унутрашњих послова, Анадолија је јавила да се од невакцинисаних државних службеника, запослених у приватним предузећима и школског особља такође неће захтијевати ПЦР тест.

С енглеског посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

Оставите коментар