Хаос у Бугарској због ковид пропусница: Демонстранти покушали да упадну у парламент

Демонстранти носе бугарске заставе и плакате са натписима „Желим нормалан живот“, „Руке даље од наше деце“ и узвикују пароле „Слобода, слобода“

Фото: Спутњик телеграм/Снимак екрана

У Бугарској је дошло до сукоба између полиције и учесника протеста, који се противе рестриктивним мерама уведеним због корона вируса. Сукоб је избио када су демонстранти покушали да упадну у зграду парламента у Софији.

Полиција је спречила демонстранте да упадну у зграду и привела неке од њих, преноси РТ.

Током сукоба повређено је неколико особа, међу којима има и полицајаца.

Медији преносе да је дошло и до туче унутар зграде парламента. Посланик странке Вазраздане наводно је покушао да уклони столове и откључа врата како би пустио демонстранте да уђу, тврдећи да маса има право да уђе у парламент. У томе га је спречило обезбеђење.

Полиција је на крају потиснула демонстранте и опколила зграду.

Око 1.000 учесника протеста остало је на тргу испред Народне скупштине, одакле су поручили да не планирају да се помере док се не испуне њихови захтеви да се укине обавезно ношење маски и поседовање зелених ковид пропусница.

Демонстранти носе бугарске заставе и плакате са натписима „Желим нормалан живот“, „Руке даље од наше деце“ и узвикују пароле „Слобода, слобода“.

Протест против обавезне вакцинације, ношења маски и ковид пропусница организовала је националистичка партија Препород, која се оштро противи мерама које је бугарска влада увела како би се изборила са пандемијом корона вируса.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 12. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. … кад и Туте Бугари устадоше на ноге лагане и тежак протест!

    Нек пропа’не, није штета

Оставите коментар