Summit News: Директор ЦДЦ Рошел Валенски признала да ПЦР тест даје лажно позитивне резултате

Валенски признала да су смјернице америчког Центра за контролу и спречавање заразних болести (ЦДЦ) засноване на процјени власти шта би људима било прихватљиво

Фото: REUTERS/Rogan Ward

(Summit News, 31. 12. 2021)

Директор америчког Центра за контролу и спречавање заразних болести (ЦДЦ) Рошел Валенски признала је у сриједу да је ЦДЦ измијенио своје смјернице, укључујући скраћење времена изолације на пола, на основу чињенице да ПЦР тестови у великој мјери дају лажно позитивне резултате.

Напомињући да резултат ПЦР теста на ковид може остати позитиван до дванаест седмица по тестирању, Валенски је изјавила да бисмо „људе држали у изолацији изузетно дуго ако бисмо се ослањали на ПЦР тест“.

Изненађујуће нагао заокрет и признање, имајући у виду, како истиче коментатор Јоси Гештетнер, да су бројеви случајева, бројеви људи присиљених да се изолују, откажу догађаје и прекину или угасе пословање засновани на потенцијално лажно позитивним резултатима, додајући: „И то нисмо знали прије 6, 12 или 18 мјесеци? Ма није ваљда?“

У другом интервјуу, на Си-Ен-Ену, такође у сриједу, Валенски је признала да су најновије смјернице ЦДЦ-а засноване на процјени власти шта би људима било прихватљиво.

„У ствари, засновано је у највећој мјери на нашој процјени докле су људи спремни да трпе.“

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте још:Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар