Џордан Питерсон: Савјетник из покрајинске владе у Канади ми рекао да су корона ограничења заснована на анкетама, не на науци

Ништа наука, ништа изгледи да се ово једном заврши, никакав стварни план – то значи да о свему одлучује дио становништва најиспрепаданији ковидом, рекао канадски психолог

Џордан Питерсон (Фото: Мико Стиг/Шатерсток)

(Real Clear Politics/Summit News, 18. 11. 2021)

Канадски психолог Џордан Питерсон изјавио је да је разговарао с вишим савјетником једне покрајинске владе у Канади, који му је рекао да су ограничења поводом короне у потпуности вођена испитивањима јавног мњења, а не заснована на науци.

„У вези с ограничењима поводом короне, прије пар седмица разговарао сам с вишим савјетником једне од покрајинских влада у Канади,“ изјавио је Питерсон.

„Без икаквог увијања рекао ми је да су поступци по питању ковида овде засновани искључиво на испитивањима јавног мњења о подршци властима. Ништа наука, ништа изгледи да се ово једном заврши, никакав стварни план – то значи да о свему одлучује дио становништва најиспрепаданији ковидом“, додао је.

Питерсoн је указао на бројеве који доказују да усљед пропаганде утјеривања страха од стране власти људи у великој мјери преувеличавају опасност да ће због ковида завршити у болници.

Питерсон је рекао и да је зажалио што се вакцинисао.

„Слушајте, вакцинисао сам се, и људи су ме прозивали због тог. Мислио сам ,Добро, узећу ту проклету вакцину.ʻ Овако ћемо, момци: Вакцинисаћу се, и да ме се оканете, пи*ка вам материна! И је ли било тако? Није. Дакле, испао сам глуп“, рекао је Питерсон.

„Што сам се онда вакцинисао, ако ме и даље не остављате на миру?“

„И мислим да аргумент да се вакцинисани мање заражавају није увјерљив. И зашто одједном невакцинисани представљају опасност? А нарочито не схватам притисак да се вакцинишу дјеца.“

Погледајте читав разговор (на енглеском, у трајању од сат и пет минута):

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Ovo mi je bila prva misao, kada sam citao komentare na neke tekstove na izvesnom sajtu za koji sam cuo da drze (televiziju ciji je to sajt) dva SNS-ovca, gde najpre izadje naslov o zatvaranju ili propusnicama 24h ili…, pa onda pozitivni i negativni komentari, pa pozitivni imaju po 500 minusa, negativni par stotina pluseva, i kapiram da tako testiraju javno mnjenje (koje je, inace, „debelo“ protiv tih mera)!

  16
 2. Ova zemlja nema Odeljenje za psihologiju? Ili su tamo svi tupavi ? Ili su iz gladi prebegli pa sad na projekte otkinuli?

 3. Hajde da se dogovorimo, ko odlučuje o zatvaranju: vlada iz senke ili uplašena masa?

  3
  4
 4. Korona ograničenja ne zasniva se na nauci ili nekim anketama već na zakone uz 1930 godine!

  10
  1

Оставите коментар