Хенри Кисинџер: Босна никада није ни постојала

Понашамо се као да покушавамо силом вратити Србе у некакву митску Босну, која није постојала никада у историји. Не постоји „босански“ језик, не постоји „босанска“ култура, рекао Кисинџер

Хенри Кисинџер (Фото: Михаил Климентев/Спутњик)

Ових дана у српске медије доспео је снимак на ком бивши амерички политичар и дипломата, некадашњи државни секретар Сједињених Америчких Држава, Хенри Кисинџер говори о томе шта су САД уопште покушале на Балкану.

Причао је о томе како се Срби не могу насилно вратити у Босну која никада није ни постојала и напоменуо како не постоје „босански језик“ и „босанска култура“.

Овај део интервјуа преносимо у целости:

„Не схвата шта покушавамо учинити са Балканом. Могли смо нешто учинити на почетку рата, када су Срби масовно кршили људска права, како бисмо то спречили. Из овог угла, морамо нешто рашчистити.

Понашамо се као да покушавамо силом вратити Србе у некакву митску Босну, која није постојала никада у историји. Не постоји ,босанскиʻ језик, не постоји ,босанскаʻ култура. Босна је административна јединица која се састоји од Хрвата, муслимана и Срба, вештачки створена у бившој Југославији и глупаво призната као држава од стране западних сила.

Ако погледате српску историју, видећете да су се 600 година борили да њима не владају муслимани. Зашто САД крши властито начело самоодређивања народа и зашто их наши медији зову ,српски сепаратистиʻ? Зар се покушавају одвојити од нечега што није постојало никада у историји? Сматрам да требамо створити муслиманску државу, а допустити осталим националностима да оснују своје независне државе или да се прикључе Хрватској и Србији.

Не морамо се мешати у балкански рат који се не може завршити чак и ако бисмо победили.“

Опрема: Стање ствари

(Глас јавности/Искра, 6. 1. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Постоји једна,, граница,, коју многи не виде. Граница коју поставише кости наших Светих Предака, Мученика за Христа и Име Српско. 💞

    15

Оставите коментар