Први документи о давању лиценце Фајзеровој вакцини: Више од 1.200 смртних случајева током првих 90 дана испитивања

Документ закључује констатација да је „процјена доступних података“ довољно добра и да „корист надмашује ризик“ од вакцине

Извор: thegatewaypundit.com

(Гејтвеј пандит, 2. 12. 2021)

Америчка Управа за контролу квалитета хране и лијекова (ФДА) објавила је први пакет документације у вези са давањем лиценце Фајзеровој вакцини пошто је савезни суд наредио да морају поступити у складу са захтјевом за слободним приступом информацијама који је поднијела скупина здравствених радника, научника и новинара.

Група од више од тридесет професора и научника поднијела је захтјев за приступ свим информацијама у вези с одлуком ФДА да се Фајзеровој вакцини да лиценца за хитну употребу. У питању је, према наводима ФДА, око 329.000 докумената.

ФДА је по пријему захтјева на суду изјавила им капацитети не допуштају да објављују више од 500 страна докумената мјесечно, што би значило да би ФДА требало 55 година да објави све документе.

Ројтерс: ФДА жели да испитивања Фајзерове вакцине против ковида објави тек за 55 година

Званични Фајзеров документ под насловом „Кумулативна анализа извјештаја о нежељеним посљедицама по одобрењу вакцине“ (Cumulative Analysis of Post-Authorization Adverse Event Records Reports), објављен на основу захтјева за приступ информацијама, наводи да је било на десетине хиљада нежељених дејстава на вакцину током 90-дневног испитивања од 1. децембра 2020. до 28. фебруара 2021, укључујући више од 1.200 смртних случајева.

Извјештај је узео у обзир само нежељена дејства која су истраживачи сматрали „озбиљним случајевима“.

Случајеви за које је процијењено да „нису озбиљни“ обрађују се у року од 90 дана, при чему је овај извјештај састављен прије истека 90 дана од доступности Фајзерове вакцине.

Извор: thegatewaypundit.com

У цјелини, у извјештају се наводи да је било 42.086 случајева појединаца широм свијета који су имали неку нежељену посљедицу по примању Фајзерове вакцине, при чему је највећи број забиљежен у САД (13.739) и Уједињеном Краљевству (13.404).

Према наводима у документу, жене су (29.914 случајева) биле три пута подложније нежељеним реакцијама од мушкараца (9.182 случаја).

Укупно је забиљежено 1.223 смртна случаја као реакција на вакцину.

Извор: thegatewaypundit.com

Фајзер, при том, у документу наводи:

„Пријаве нежељених дејстава су на добровољној основи, и није познато колико је случајева остало непријављено.

Неки од чинилаца који могу утицати на то да ли се нежељена реакција пријављује су: колико је прошло од пуштања на тржиште, удио на тржишту, пажња јавности скренута на лијек или нежељену реакцију, озбиљност реакције, регулаторна дејства, упознатост здравствених радника и потрошача са системом пријављивања нежељених посљедица, парнични аспект.“

Извор: thegatewaypundit.com

Фајзеров преглед нежељених реакција на ковид-19 вакцину завршава хиљадама пратећих посљедица „од нарочитог интереса“ које би се могле јавити по примању вакцине (Appendix 1. List of adverse events of special interest – страна 30 у документу, нап. Стања ствари). Густо куцани списак простире се на 9 страна.

Документ закључује констатација да је „процјена доступних података“ довољно добра и да „корист надмашује ризик“ од вакцине.

Цјелокупан документ доступан је овде.

Click to access 5.3.6-postmarketing-experience.pdf

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Назив ове организације боље је превести него интерпретирати у складу с разумним очекивањима. Она се не зове Управа за контролу квалитета хране и лијекова (ФДА), већ Управа за храну и лекове (Food and Drug Administration).
  Како јој назив већ говори, она се много више брине да задовољи интересе корпорација које производе храну и лекове него квалитетом истих.

  12
  1
 2. Одобрили су употребу и чипића у таблетама!
  Са таблетама ће да ‘оправе’ већ вакцинисане.

  Кад се прогута пилула, чипић јави мобилном да је пацијент добио терапију..
  Софтвер преко графена дозира лекић на одређени орган и прати стање…
  Мобилни јави фајзеру, дому здравља, пореској управи ..и комшиници, да је лекић ‘активиран’.
  Упали се зелено и.. равиола, може се свуда ићи.
  Ако се не попије лекић, не пали се зелено на мобилном.

  https://www.bitchute.com/video/NkLZxyE350ky/

Оставите коментар