Амбасада Кине: Нико није звао званичнике Приштине на ЗОИ

Председница привремених косовских институција Вјоса Османи недавно навела да подржава одлуку САД о дипломатском бојкоту Кине због кршења људских права од стране кинеских власти

Фото: Пиксабеј

Амбасада Кине у Београду реаговала је поводом изјаве председница привремених косовских институција Вјосе Османи да ће се „Приштина придружити бојкоту Зимских олимпијских игара” у Пекингу, наводећи да их кинеска страна никада није ни позвала да присуствују Зимским олимпијским играма.

„Чврсто се противимо ничим изазваним клеветама о стању људских права у Кини. Кинеска страна их никада није позвала да присуствују Зимским олимпијским играма у Пекингу, а нико у Кини није заинтересован за присуство локалних званичника”, навели су из Амбасаде за Косово онлајн.

Како су навели из Амбасаде Кине у Београду, „такозвани бојкот је типичан политички маневар и озбиљно нарушава олимпијски дух”.

Председница привремених косовских институција Вјоса Османи је недавно навела да „подржава одлуку САД о дипломатском бојкоту Кине због кршења људских права од стране кинеских власти”.

Зимске олимпијске игре у Пекингу биће одржане од 4. до 20. фебруара 2022. године. Пекинг ће постати тако први град који је био домаћин и летње и зимске Олимпијаде.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 11. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар