Миодраг Стојковић поднео оставку на место професора Медицинског факултета у Крагујевцу

Генетичар Стојковић у оставци написао како је њен разлог одлука о промени финансирања опреме и рада Центра за истраживање матичних ћелија и Банке матичних ћелија у Крагујевцу

Миодраг Стојковић (Фото: Youtube/Eugin Med/Printscreen)

Генетичар Миодраг Стојковић поднео је оставку на место редовног професора Медицинског факултета у Крагујевцу.

Стојковић је то објавио на свом Твитер налогу, уз коментар „Ма колико једно око било тужно, друго не престаје да се осмехује“.

Он је у том твиту објавио и факсимил образложења оставке, упућен ректору Универзитета у Крагујевцу Ненаду Филиповићу и декану факултета медицинских наука Владимиру Јаковљевићу.

Стојковић је у оставци написао како је њен разлог одлука о промени финансирања опреме и рада Центра за истраживање матичних ћелија и Банке матичних ћелија у Крагујевцу.

„Том одлуком се значајно одступа од реализације Пројекта одобреног и од Владе Србије, а којом директно утичете на функционалност и остваривање циљева. Сигурно вас не треба подсећати да је захваљујући мени Крагујевац добио пројекат и центар, али ваша одлука и одступање од пројекта је и одступање од принципа добре Управе – искључили сте конзистентност, комуникацију, непристрасност и одсуство злоупотребе положаја“, навео је Стојковић у образложењу, у ком се захвалио на изврсној сарадњи сарадницима са факултета, а највише сарадницима са Катедре за хуману генетику.

Ана Брнабић: Отварање Центра за секвенцирање генома и биоинформатику почетак нове будућности у Србији

Стојковић је један је од најпризнатијих српских генетичара, а на Медицинском факултету у Крагујевцу био је и шеф катедре за хуману генетику.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 12. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Никако ми није јасно зашто тренутни господар не дозволи овом Стојковићу да на миру ради и да профункционише Банка матичних ћелија (у недостатку које су десетине милиона евра завршавале и завршавају у иностранству, да би онда нпр. швајцарски Cryo save који је чувао доста тих матичних ћелија отишао у банкрот) и Центар за истраживање матичних ћелија?

    Јесте човек био у ДС-у, јесте да није вољан превише да се сагиње, али човек је врхунски на светском нивоу, зашто не искористити његов потенцијал и љубав према Српству…

    19

Оставите коментар