Општина Врачар: Прекречен мурал с Младићевим ликом у Његошевој улици

Станари стамбене зграде на којој се налази графит тражили помоћ у његовом уклањању

Фото: Бета

Мурал са ликом генерала Ратка Младића, осуђеног за ратни злочин, на стамбеној згради у Његошевој улици у београдској општини Врчар поново је враћен у првобитно стање непосредно након што је општина Врачар саопштила да је мурал прекречен по налогу општинске инспекције. Како јавља РТС, двојица младића дошла су у Његошеву улицу убрзо пошто је мурал прекречен, и почела да скидају креч са њега.

Претходно је општина Врачар навела да је Одељење за инспекцијске послове Врачара донело 20. септембра 2021. године решење којим је стамбеним заједницама у улици Његошева 38 и 38 б наложено уклањање мурала са предњег дела заједничке фасаде, на основу њиховог захтева.

Стразбур: Из Савета Европе позвали власт у Србији да уклони Младићев мурал

„С обзиром да до данашњег дана није поступљено по наведеном Решењу, а имајући у виду да су у међувремену у истом предмету поднете пријаве новинара Антонеле Рихе, Наима Леа Беширија из Института за европске послове, Тамаре Трипић из Мреже за демократски дијалог, као и да су станари стамбене зграде на којој се налази графит тражили помоћ у његовом уклањању, надлежни органи предузели су мере у циљу извршења предметног Решења“, пише у саопштењу, преноси Бета.

Међународни суд у Хагу осудио је бившег команданта Војске Републике Српске (ВРС) Ратка Младића на доживотни затвор због геноцида и злочина против човечности над Муслиманима и Хрватима током рата у БиХ (1992-1995).

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 12. 2021)

Обрисана фарба: Мурал Ратку Младићу поново у Његошевој

Одељење за инспекцијске послове Градске општине Врачар раније данас је објавило да је мурал Ратку Младићу уклоњен

Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић

Недуго пошто је Општина Врачар саопштила да је уклоњен мурал Ратку Младићу са фасаде зграде у Његошевој 38 и 38б у Београду, неколико младића скинуло је фарбу са мурала, јављају београдски медији.

Реч о муралу који је пре око месец дана изазвао буру у српској јавности, уништаван је и опет насликан, а због тога си били организовани и протести у центру Београду.

Одељење за инспекцијске послове Градске општине Врачар раније данас је објавило да је мурал Ратку Младићу уклоњен и да је решење за уклањање сликовног графита са предњег дела заједничке фасаде овог објекта донето још 20. септембра.

Како се наводи у саопштењу, тако је у складу са Одлуком о комуналном реду наложено станарима стамбених заједница у Његошевој број 38 и 38б да уклоне графит.

Поступак је спроведен, наводи се у саопштењу, и на основу пријава новинара Антонеле Рихе, Наима Леа Беширија из Институт за европске послове, Тамаре Трипић из Мреже за демократски дијалог.

Ђорђо Жујовић: Поново ћу уништити мурал Ратку Младићу, зло неће победити

Станари стамбене зграде на којој се налази графит тражили су помоћ у његовом уклањању, па су у уклањању графита предузели мере на његовом уклањању, стоји у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 9. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. По генералу Младићу ће се звати улице, школе болнице. Он је раме уз раме са Путником, Степом, Мишићем и Бојовићем. Свако ко оспори његов значај и заслуге ће бити третиран како заслужује. Свако ко пропагира бајку о српском геноциду у Сребреници такође. Неће у Србији педербалови бити понос, а ратници срамота. Неће се 50 НВО организација у Србији, са по 5 професионалних чланова, представљати као нека већина, него ће им се запушити погана уста. Неће Срби плаћати полицију да чува балегаре, него ће балегари платити карту у једном правцу и одлепршати одавде. Основна ствар је да њихов статус у Србији неће бити мерило људских права. Они неће доносити законе у Србији. Они ће сносити последице закона о којима ће одлучивати само квалификовани и достојни. Они никад никога неће представљати. Они неће утицати на друштвени живот. Њих никад нико није изабрао нити им дао било какво овлашћење. Они су проститутке. На западу су бордели у којима могу сасвим легално радити. У зарађивати. Неће од моје куће правити куплерај.

  15
  1
 2. Đeneral Ratko Mladić, je peti Srpski Vojvoda , za sve Srbe i Srpkinje , u Majci Srbiji, u Majci Republici Srpskoj u Majci Crnoj Gori , i kod svih rasejanih Srpskih duša po belome svetu , za sva vremena.
  Njegova četiri predhodnika , Vojvoda Živojin Mišić, Radomir Putnik, Stepa Stepanović i Petar Bojović , su
  bili na istom zadatku , odbrane Srpske kičme , Srpskih zemalja , Srpske reke Drine , od izvora do ušća .
  Uvek isti , “ katolici i konvertiti“ , napadaju na isto mesto , Srpsku kičmu , reku Drinu , sa jednim i isključivim zadatkom , da je „slome“.
  Obilić Miloš i Princip Gavrilo , su dali sebe da svaki pršljen Srpske kičme , stoji uspravno i ispravno.
  Peti Srpski Vojvoda je , samo to potvrdio.
  Svi Srpski rodoljubi , još samo čekaju da se pojavi novi Srpski Filip Višnjić , i za veke vekova , u Srpskom desetercu , uz Srpske gusle , opeva petog Srpskog Vojvodu.

  13
  1

Оставите коментар