Александар Вучић: Имам примедбе на Закон о експропријацији, предложићу измене

Потписао сам закон о референдуму, он је усклађен са Уставом и највишим европским вредностима. И закон о експропријацији је у складу са Уставом, али постоје норме које бих сам критиковао

Александар Вучић (Извор: РТС)

Председник Србије Александар Вучић предложио је мештанима Горњих Недељица да би, пре него што би потписао закон о експропријацији, за шта је крајњи рок 10. децембар у поноћ, пробао да се направи нови закон о изменама и допунама.

“Мој предлог је да пробамо да направимо нови закон о изменама и допунама закона, да иде по хитној процедури у Скупштину, да можемо да га усвојимо пре Нове године. Предложићу решења до понедељка и ако можемо да се договоримо око измена са људима одавде, ако не да изменама вратимо стари закон, као да нема измена. То би де факто значило да закон не би важио”, објаснио је Вучић, одговарајући на питања мештана Горњих Недељица.

Само не могу да се играм са Уставом Србије да имате у виду, поручио је Вучић.

Нагласио је да закони који су усвојени немају никакве везе са Рио Тинтом.

“Потписао сам закон о референдуму, он је усклађен са Уставом и највишим европским вредностима. Не пада ми на памет да га мењам. И закон о експропријацији је у складу са Уставом, али постоје норме које бих сам критиковао”, рекао је председник.

Указао је да је држава испала нефер, на пример, према Чачанима у односу на Крушевљане, јер је у Крушевцу плаћала квадрат 105 динара, а у Чачку 80 динара.

“Ако смо дали 105 динара за Моравски коридор у Крушевски, морали смо и у Чачку да дамо исту своту, али смо се руководили законом, јер Пореска управа је тако проценила. Онда разумем гнев људи у Чачку, који кажу што сте давали тамо толико, а овде мање”, додао је председник

Истакао је да се њему у закону није допао ни рок од само пет дана ако неког оставите без личне имовине, али је експропријацију, ако хитност, налаже потребна мера. “Држава је настала на рударству, мора да гради путеве, али и да плати ако узме нешто, И држава плаћа и то више него што је државна цена, иако је свима то увек недовољно”, поручио је Вучић мештанима који су данас разговарали са њим.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 4. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. Радује ме да Александар Вучић има примедбе на Закон о експропријацији
  Прилажем поруку коју сам малопре добио од младих из КРЕНИ – ПРОМЕНИ :

  “Ljudi,
  Vlada Republike Srbije je zvanično objavila da su usvojeni svi zahtevi sa protesta.
  1. Zakon o eksproprijaciji će biti povučen.
  2. Usvojene su sve izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi koje smo tražili.
   
  Ove odluke moraju biti sprovedene do petka formalnopravno. Ako ih usvoje – povlačimo se sa autoputeva i vitalnih saobraćajnica i organizujemo proslavu na gradskim trgovima u subotu u 14h. Beograd – Trg Republike.
   
  Ako ne budu usvojene, vidimo se na blokadama u subotu u 14h. U Beogradu – Gazela 14h. Javljamo dalje informacije u petak.
  Hvala ljudi! Ovo ne bi uspelo bez svakog od nas!
   
  Savo Manojlović i Tim Kreni – Promeni”

  3
  1

Оставите коментар