Џозеф Бајден: Не признајем никакве Путинове „црвене линије“

Предстојећи разговор Путина и Бајдена могао би да се одржи већ 7. децембра у формату видео-конференције

Џо Бајден (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

Председник САД Џозеф Бајден изјавио је да не прихвата „црвене линије“ о којима говори руски председник Владимир Путин по питању ситуације у Украјини.

„Нећу да прихватим ничије црвене линије. Ми одавно знамо о руским потезима и очекујем да ћемо имати дугачак разговор“, казао је Бајден одговарајући на питање новинара шта Америка намерава да учини како би спречила „инвазију“ Русије на Украјину.

Подсетимо, руски председник је средином прошлог месеца говорио о „црвеним линијама“ за Русију и у том контексту навео је, између осталог, повећано присуство НАТО-а у Украјини, али и потенцијални улазак те бивше совјетске републике у састав Алијансе.

Путин поручио Бајдену да „буде здрав“

Такође је навео и да су све чешће појаве да у близини руских граница лете стратешки бомбардери опремљени „веома озбиљним оружјем“ што, како је рекао, такође прелази одређене границе.

Иначе, како је јуче саопштио Кремљ, предстојећи разговор Путина и Бајдена могао би да се одржи већ 7. децембра у формату видео-конференције.

Како је потом појаснио помоћник председника Јуриј Ушаков, главна тема ће бити питање ширења НАТО-а на Исток, као и ситуација везана за распоређивање оружаних снага САД које представљају претњу за Русију.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 4. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар