Европска комисија: Пројекат „Јадар“ може бити добра економска прилика за Србију

Портпаролка Европске комисије Ана Писонеро каже да су власти у Србији посвећене највишим стандардима у области заштите животне средине

Ана Писонеро (Извор: НСПМ)

Портпаролка Европске комисије Ана Писонеро каже да законодавство ЕУ предвиђа израду студије о процени утицаја пројеката на животну средину, а од земље кандидата се очекује да се ускладе са тим правилима. „Пројекат ‘Јадар’ може бити добра економска прилика за Србију“, рекла је она.

Писонеро каже да су власти у Србији посвећене највишим стандардима у области заштите животне средине и да ће пре доношења одлуке о конкретном пројекту представити његов утицај на животну средину.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић је поручила мештанима Горњих Недељица да држава ниједну одлуку неће донети на штету грађана, а да ће их о свему детаљно обавештавати.

Опрема: Стање ствари

(Н1/НСПМ, 3. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Срећа па се Европска комисија брине о економским приликама Србије. А ја се већ забринуо да о нама нико не води рачуна. И да нам нико не жели добро.

    13
  2. Ана Писонеро, виђени лик са слике, је представница “Жена у црном“
    у Европској комисији!

    10
  3. Projekat „Jadar“ je dobra prilika samo za Evropu pogotovo za Nemačku.Tamo će se obradjivati za potrebu auto-industrije a zauzvrat Uzurpator dobija enormnu podršku nemačkih medija a kasnije i vlasti… To je suština podrške svih u medijima, izmedju ostalog i ove spodobe.

Оставите коментар