Зоран Дракулић: Добили смо 2,7 пута вишу цену струје, део српске привреде престаће да ради

Дракулић објаснио да се после најаве о већој цени струје за привреду његово предузеће обратило Електропривреди Србије и добила цену струје већу 2,7 пута од оне коју плаћа ове године

Зоран Дракулић (Фото: Н1)

Због поскупљења струје за привреду за 2,7 пута део српске привреде ће да стане јер неће моћи да издрже тај притисак, а други ће тај трошак уградити у цене финалних производа, упозорио је председник српског пословног клуба Привредник и власник Поинт групе Зоран Дракулић и поручио да то земљу „гура“ у још већу инфлацију 2022. године.

Дракулић је, у ауторском тексту за НИН, објаснио да се после најаве министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић о већој цени струје за привреду његово предузеће обратило Електропривреди Србије и добила цену струје већу 2,7 пута од оне коју плаћа ове године.

Добро читате – не већу 27 одсто, него 2,7 пута или 170 одсто већу. Да ли смо били на добром шалтеру, упитао је Дракулић.

Политика: Струја за поједине привреднике поскупљује и 55 одсто

Са том, 2,7 пута већом ценом, моје средње предузеће са 100 запослених, само по основу разлике између будуће и садашње цене електричне енергије, покриће 2,5 одсто 90 милиона вредне инвестиције ЕПС. То јавно предузеће постаће економски гигант, рекао је Дракулић.

Стратегија се очито своди, сматра он, удри по српским тајкунима, великим и малим, док не нађемо српског Путина, онога ко гледа мало даље, сагледава могуће последице неодговорних одлука.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 2. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

 1. СНС, СПС, и остала боранија у коалицији са њима, само наставља
  политику ДОС-а после 5. октобра.
  Како сте организовали 5. окртобар за смену “диктарора“ Слободана
  Милошевића, користите исти рецепт за смену диктатора Алексанра
  Вучића и његове сатрапе.
  Народ ће вас подржати, само изволите на улицу и поведите тај народ,
  јер имате искуство улице за смену диктатуре СНС, СПС и остале њихове
  бораније!

  5
  2

Оставите коментар