Сингапур: Невакцинисани више неће моћи да се лече о трошку државе

Тренутно невакцинисани представљају већину лица која се налазе на интензивном лечењу. Они доприносе оптерећењу наших здравствених ресурса, наводи се у саопштењу владе

Фото: AP Photo/Antonio Calanni

Влада Сингапура донела је одлуку да невакцинисани ковид пацијенти више неће моћи да се лече о трошку државе, већ да ће сами морати да сносе трошкове.

“Тренутно невакцинисани представљају већину лица која се налазе на интензивном лечењу. Они доприносе оптерећењу наших здравствених ресурса. Од 8. децембра ћемо, због тога, почети да ковид пацијентима, који својом вољом не желе да се вакцинишу, наплаћујемо трошкове лечења”, наводи се у саопштењу владе.

Ко из медицинских разлога не може да се вакцинише, као и деца испод 12 година и даље ће, у случају обољења, моћи да се лечи о трошку државе.

Овом мером власти Сингапура желе да подстакну вакцинацију грађана, која је застала, док истовремено расте дневни број новооболелих, пренео је Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 11. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Singapore, mislim da je prvi doneo odluku da nevakcinisani plate troskove lecenja. Slede I druge drzave, do sada onako razmatraju Ali to dolazi , uskoro. Vaccinated gradjani odobravaju I sa uzivanjem cekaju. Radost ce biti kratka, Ako se ovako nastavi, secerasi ako se razbole, nema lecenja sta si jeo pizza,torte pivo it’d. Kako ce znati , po kartici kojom je gurmanluk placen. Moze I drugs verzija, sta ce nam starije osobe? Pogotovu oni koji posle prvog, drugoga I treceg Uboda , Jos
    zilavi I zivi.

Оставите коментар