Адвокати Предрага Кона: Већина медија професионално информише о његовом раду, поједини да обрате посебну пажњу

Постоје појединци и одређени медији чије малициозно писање и обраћање јавности, користећи име доктора Предрага Кона, има за циљ лично афирмисање и промоцију, наведено у саопштењу

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Свако писање, како медија тако и појединаца, које има за циљ омаловажавање личног и професионалног интегритета Предрага Кона, могло би резултирати покретањем одговарајућих судских поступака, наведено је у здруженом саопштењу адвоката Андрије Марковића и Дарка Милосављевића, овлашћеним пуномоћницима епидемиолога и члана Кризног штаба.

„Имајући у виду чињеницу да др Предраг Кон, већ дружи временски период, трпи увреде, и то како личне тако и професионалне природе, у овом саопштењу за јавност и медије упознајемо вас са чињеницом да ће свако писање, како медија тако и појединаца, а које је инкриминисано законским прописима Републике Србије и које има легиони карактер, односно, који има за циљ омаловажавање личног и професионалног интегритета нашег властодавца, резултирати покретањем одговарајућих судских поступака”, наведено је у саопштењу пуномоћника Предрага Кона.

Како је наведено у саопштењу, Предраг Кон је „свестан функције коју обавља”, те „чињенице да је његова улога и његов рад подложан критици, а такође је свестан и чињенице да критика може бити и корисна само уколико не прелази границе пристојности и уколико не угрожава лично и професионално достојанство и углед”.

Предраг Кон: Викали су да сам Менгеле, нећу им опростити због јеврејског порекла

„Овим путем наглашавамо да већина медија професионално и у складу са прописима и новинарском етиком информише јавност о раду др Предрага Кона. Међутим, поред тога, постоје појединци и одређени медији чије малициозно писање и обраћање јавности, користећи име доктора Предрага Кона, има за циљ лично афирмисање и промоцију”, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се, такође, наводи и да је Предраг Кон већ предузео одређене правне мере.

„У смислу свега наведеног још једном позивамо појединце и поједине медије да обрате посебну пажњу на начин писања и обраћања, да буду свесни одговорности тежине својих речи и дела и обавештавамо да је др Предраг Кон предузео одређене правне и фактичке радње у циљу заштите свог личног и професионалног интегритета”, закључено је у саопштењу.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 9. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Хаха. Он баш чачка мечку. Госпон др.Кон како сејеш тако ћеш да жањеш! Шта ти нама ускраћујеш, теби ће бити ускраћено! Буди сигуран у то!

    14
    1

Оставите коментар