Хелсинки: У главном граду Финске на пријемима убудуће без меса

Локална влада навела да је та мера део ширег напора који има за циљ смањење утицаја хране на климу и смањење количине природних ресурса које град користи

Фото: Hot Thai Kitchen

Хелсинки више неће служити јела од меса на семинарима, пријемима и другим догађајима, како би се смањио угљенични отисак финске престонице.

Уместо тога, градска власт планира да понуди вегетаријанску храну и одрживу локалну рибу.

Лиса Кивела, директорка за комуникације Хелсинкија, рекла је за АП да промена ступа на снагу у јануару и да искључује кафетерије у школама и на радним местима које води град.

Политика коју је усвојила Градска скупштина такође дозвољава одступања за одређене посете на високом нивоу или сличне догађаје које организује градоначелник Хелсинкија Јухана Вартјаијен или виши градски менаџери.

Бил Гејтс: Богате државе требало би да пређу 100 одсто на вештачко месо

Та политика предвиђа и да ће кафа, чај, овсено млеко и производи попут банана који буду понуђени на догађајима морати да се набављају од „фер“ произвођача.

Поред тога, грицкалице и освежавајућа пића више неће моћи да се сервирају у посудама за једнократну употребу, преноси Танјуг.

Локална влада је у саопштењу навела да је та мера део ширег напора који има за циљ смањење утицаја хране на климу и смањење количине природних ресурса које град користи.

Опрема: Стање ствари 

(Спутњик, 4. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Bravo Finska . Srbi jos uvek neandertalci.

Оставите коментар