Предраг Кон: Утврдило се да вакцина не даје толико јак имунски одговор

Обавезна вакцинација је одлука државе, она је још увек препорука, истакао др Кон

Предраг Кон (Извор: N1)

Како епидемиолог Предраг Кон каже, једини резултат је синергично спровођење распуста који би са два викенда трајао 9 дана и увођење 24 сати ковид пропусница да се не би окупљала та иста младеж.

Он је додао да је циљ смањење контаката, као и да је то једина могућност.

Ми тражимо и више од тога, да скраћење радног времена буде до 17 сати, па онда вакцинација – закључио је др Кон.

Сматрамо да је хитно и неопходно да буду ригорозније мере. Немамо времена да се враћамо. Ове мере што сада причамо послате су у првој половини априла. Коначна одлука је на Влади Србије – јасно је рекао епидемиолог.

О ивермектин групи

По закону о лековима што није регистровано за лечење људи, не сме ни да се користи за људе. Све даље о леку ивермектин одбацујем као мало вероватно. Ништа не може да замени вакцинацију, то је доктрина – навео је епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон и додао да о томе треба да говори АЛИМС.

Dagens Medicin: Ивермектин би могао окончати пандемију

Како Предраг Кон каже, постоји тим лекара који се бави лечењем и протоколима.

Ако се изађе из тога улази се у простор који није легалан. Питао сам пре годину дана наше лекаре који су рекли да је лек у експерименталној фази да нема дејства.

О вакцинацији просветних радника

Вакцинација просветних радника је битна и још у априлу је тражено да она буде обавезна, нагласио је др Кон. То је питање које прати сваку седницу Кризног штаба, јер није довољан обухват у неким службама.

Обавезна вакцинација је одлука државе, она је још увек препорука. Хоћу да кажем да су лекари вакцинисани скоро 90 процената, а у ковид болницама и много више од тога – рекао је епидемиолог.

Додаје да је вакцинација прешла преко 50 одсто међу пунолетнима, а да је циљ подигнут на 80 одсто.

У само старту се очекивало да ће 50 одсто бити довољно, али се после утврдило да вакцина не даје толико јак имунски одговор – казао је он.

О претњама

Да претње на његов рачун дуго трају, Кон је потврдио сликама које је показао.

Предраг Кон: Викали су да сам Менгеле, нећу им опростити због јеврејског порекла

Дошли су из мрака, а први је на то позивао др Жујовић. Претње су темељно антисемитске. Ја их све имам и до сада их никада нисам показивао и ескалација иде до овога што се десило. То је показало како то може драстично да изгледа. Ја ту немам шта да додам. Била је марица испред моје зграде. Сада се осећам сасвим солидно – казао је члан Кризног штаба.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Ало, 2. 11. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

4 replies

 1. Pazi mu odgovor „U samom startu se očekivalo da će 50 odsto biti dovoljno, ali se posle utvrdilo da vakcina ne daje toliki imunski. Kako ste uvezili vakcine za koje niste znali čak ni procenat efikasnosti? Zašto ste zastrašivali narod, sada pretite uvodjenjem obavezne vakcinacije a počeli ste sa zamenom teza? Zašto spinujete javnost? Vaš komentar gosp.Kon je priznanje krivice. Nadam se da će grupa razumnih advokata pokrenuti proces protiv tebe i to u skorom vremenu!!

  45
 2. Вакцинација је прешла у област трагикомедије …
  Кон се искомпромитовао јер се играо политике уместо да се држи медицине. Сам је крив, то нема везе с народношћу, хулигани су свуда исти, а он и томе прилази преко политике.
  Није тачно да чланови КШ нису награђени.

  28
 3. По мојим сазнањима, а заиста је тешко доћи до било какве информације о лечењу пацијената у ковид болницама јер људи углавном не знају чиме их лече, за лечење ове болести промењено је најмање 9 протокола. без иједног објашњења и образложења , са превише смртних случајева , такође без образложења.
  Логика нормалног човека намеће закључак да се мења оно што у најмању руку није ефикасно, а можда је и веома штетно јер се говори о комбиновању више антибиотика и кортикостероида , сваком по истом протоколу. Један лекар ми је чак дао образложење да ми обични смртници не схватамо да је медицинска струка по много чему слична војној и кад министар каже да има да се примени протокол, он има да се примени. Боже ме опрости, кад бих видела да нешто људима не помаже , или чак да им штети, пре бих дозволила да ме истерају с посла него да носим нечији живот на савести.
  Смртност пацијената у болницама је доказ да са тим протоколима нешто озбиљно није у реду .Једна докторка у пензији, чланица оне озлоглашене групе како је најавио водитељ ТВ Прве, иначе Палмин спаринг партнер, прочитала је упутство за лек који се користи по тренутном протоколу и где пише да је лек непроверен, несигуран и да има озбиљна штетна дејства.
  Мом супругу је у ковид центру Јагодина докторка чије име не желим да објавим, дала бесплатно, ту у самом ковид центру, не преко рецепта, кутију кинеског лека Фавипиравир и то као лек против ковида. Није га питала да ли има неке здравствене проблеме него да ли је незапослен .Пошто је мој супруг остао без посла , добио је бесплатан кинески лек. По препоруци лекара обоје смо исто вече попили по две таблете . Ујутру ме назвала другарица да пита како смо. Кад је чула који лек смо пили била је врло узбуђена, назвала ме гуском која не чита упутство за употребу лекова . Морам да признам да је то истина.
  У упутству за употребу лека Фавипиравир , који се бесплатно дели сиротињи у ковид центрима пише да је у експерименталној фази, да нема дозволу за употребу, да не смеју да га пију жене способне да рађају јер убија плод, а можда има и трајно дејство, да је контраиндикован на гихт, на мокраћну киселину и да изазива, што не могу да објасне – сулудо понашање. Кад смо изашли из изолације и кад сам отишла да закључим боловање, вратила сам господину начелнику ковид центра у Јагодини тај лек да лечи јефтино своју фамилију и он и госпођа дарежљива докторка и ако имају нешто трудно у кући да га обавезно тим леком лече, а он није ништа одговорио. Рекла сам му и да сам прочитала да су наша челична браћа Кинези тим леком убила силне кучиће, па сад вероватно испитују да ли су Срби отпорнији од керова. Ни на то ништа није одговорио.
  Господин одавно пензионер Кон по милионити пут даје контрадикторне изјаве. Каже да вакцина не даје одговарајући имуни одговор, што нам је одлично познато. Синоћ смо срели бившег колегу мог мужа који нам је рекао да му не прилазимо, да је изашао само да се мало прошета, да је био 20 дана на респиратору и да је преживео захваљујући томе што је био вакцинисан , ревакцинисан и бустеризован. Сироти уплашени човек није размишљао да са толико вакцина у себи не би требало да се разболи. Мој супруг и ја , иако имамо ја 60 са пуно коморбидитета, а он 61 годину, прегрмели смо корону без респиратора , код куће, по мом протоколу , иако нисмо вакцинисани .
  Али доктор у пензији Кон и поред тога што су те вакцине очигледно нека лоша шверц роба и не раде, а изгледа и шкоде и даље грува принуду. Важно је да се роба продаје и да се живина присилно шприца, а прво правило медицине : Не нашкодити , окачимо мачку о реп јер се за то не добијају паре.
  Немам ништа против њихових изјава о том Ивермектину , ја нисам ни лекар ни фармацеут, мада друга страна нема прилику да прозбори и на њу је , уместо јавне дискусјие, дигнута хајка , прави прогон ., али имам против ћутања о штетним и експерименталним лековима у ковид центрима .Тражим да се објаве сви протоколи , да се отвори дискусија о начину лечења у ковид болницама , да се температурне листе врате на кревете болесника, да свака писмена особа може да прочита какви су јој резултати и чиме је лече и да пита зашто је тиме лече. Не видим разлог да сестра носи моје резултате у фасцикли и да ја не могу да их видим , јер сам сигурна да о лековима и лабораторијским резултатима знам више од многих сестара , а оно што не знам волим да питам и волим да ми се да прецизан одговор, а не да се дрско диже нос.
  Чула сам чак и да доктори који лече у ковид болницама своје печате крију као змија ноге и да нећете добити потпис и печат лекара, него некакав фантомски тим , без имена и презимена. Да ли је то истина ? Да чујемо јавну дискусију или ћемо и о томе да ћутимо иако то није забрањено као обдукција.
  Смртност у Србији је ужасавајућа. Само наговештај броја умрлих пензионера изазива језу, а прецизан број немамо могућност да сазнамо. Како су баке и деке чуване дугим цевима и како су људи шиканирани да не смеју да изађу из стана и да у три ујутру купују намирнице или да буду робови некаквих волонтера, принуђени да користе њихове услуге , сасвим је довољно објашњење за толико умирање. Кад се томе придружи нелечење, а можда и погрешно лечење са бар 8 погрешних и замењених протокола, све то нам говори да је чудо да нас није још више помрло.
  Брутална пропаганда са сасвим јасним звуком присиле и принуде у људима изазива још јачу сумњу и страх.
  Сматрам да су ово сасвим довољни разлози да господа из Кризног штаба остану без лиценци за рад.

  34
 4. «Један нациста са једним псом, немачким овчаром, могао је да нагна десет хиљада оваца у гасну комору. Зашто? Зато јер су му овце то дозволиле. Када би сви устали, неко од њих би свакако погинуо, али на крају људи би згазили тога нацисту.
  Тако и ми сада морамо да устанемо и згазимо, ненасилним путем, непријатеље човечанства, сврставајући се заједно у духовном устанку – људи окренути Богу, сличномишљеници, који вреднују слободу своје деце.
  Не потчињавајте се тиранији! Престаните бити слепим! Престаните бити покорним! Устаните и реците: не!»

  Др Владимир Зеленко, лекар који је, осим Доналда Трампа, од ковида излечио 7000 људи; и човек чијих је 40 рођака стрељано или живо сахрањено 1941. у Кијеву на месту Бабји Јар, од стране нациста и њихових капоа.

  19

Оставите коментар