Сплит: Ухапшена зато што није хтела да стави маску и да се легитимише

До инцидента је дошло на Економском факултету када је жена, упркос упозорењима, одбила да стави маску. Полиција је против ње подигла прекршајну пријаву због угрожавања грађана заразном болешћу

Сплит (Фото: Викимедија)

На Економском факултету у Сплиту полиција је жени ставила лисице и привела је у станицу зато што је одбила да стави маску и да се идентификује, а приликом привођења је пружала отпор.

До инцидента је дошло јуче, саопштила је сплитска полиција и наводи да је жена упркос упозорењима одбила да стави маску, да изађе из зграде факултета и да се легитимише.

С обзиром на то да је жена била истрајна у својој намери и игнорисала полицију над њом су, кажу, примењена средства присиле, тако што су јој стављене лисице, а онда је приведена у полицијску станицу.

Притом је, наводе, жена пружала активан отпор тако што је одбијала да јој се ставе лисице, пала је на под и наставила да се опире.

У полицијском саопштењу се наводи да је жена након привођења на рукама и на ногама имала видљиве огреботине, па је позвана Хитна помоћ, пренели су хрватски медији.

Пошто је утврђен идентитет жене, полиција је против ње подигла прекршајну пријаву због угрожавања грађана заразном болешћу, преноси Танјуг.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар