Лондонски Телеграф: Претње Ђоковићу нису изненађење

Због негативног става према њему, Ђоковић још није одлучио да ли ће играти на Аустралијан опену, али има план да наступи у Паризу, Завршном мастерсу и Дејвис купу до краја године

Новак Ђоковић (Извор: Блиц)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, осим те титуле у претходним данима понео је и неславан наслов најомраженије особе, након низа негативних реакција званичника у Аустралији, а све у вези са предстојећим Аустралијан опеном и увођењем стриктних правила за потенцијалне учеснике.

Власти аустралијске државе Викторија захтевају да потенцијални такмичари имају доказ о вакцинацији против вируса корона, практично приморавајући спортисте да то ураде, што је Ђоковић још на почетку пандемије одбацио као могућност, у смислу да не жели да буде приморан да нешто уради.

Ђоковић није открио свој статус у недавној изјави, али никада није децидно рекао да је противник вакцинације, међутим његов скептичан став у западној јавности је схваћен као одбијање.

Аустралијски министар: Вакцина обавезна за све, па и за Ђоковића

Низ непримерених и оштрих коментара аустралијских званичника је навео уредника британског Телеграфа Оливера Брауна да апелује на стопирање демонизације Ђоковића.

„Ђоковић је демонизован као неко ко одбија вакцине, али постоје две важне ствари. Прва је да он још није разјаснио свој статус, иако постоји вероватноћа да није примио вакцину, он то неће рећи, а питања о томе је оценио као непристојна. Уз то, он је већ прележао вирус. Демонизација Ђоковића мора да престане“, навео је Браун.

Он је даље писао о актуелним околностима у Аустралији.

Хитна реакција аустралијских власти након Ђоковићеве изјаве

„Ако мислите да су потврде о вакцинацији нелибералне, пробајте да живите на северу Аустралије где они који се не вакцинишу са две дозе морају да плате казну од 2.700 фунти. Зато није изненађујуће што Ђоковићу прете забраном уласка у земљу, чак и у тренутку када напада свој 21. Гренд слем“, истакао је Браун.

Због негативног става према њему, Ђоковић још није одлучио да ли ће играти на Аустралијан опену, али има план да наступи у Паризу, Завршном мастерсу и Дејвис купу до краја године.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 10. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар