Хитна реакција аустралијских власти након Ђоковићеве изјаве

За наредну годину још није донета коначна одлука, али поводом вакцинације готово је извесно да су невакцинисани тенисери у проблему

Новак Ђоковић (Фото: AP Photo/Mark Sćiefelbein)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, изјавио је како неће открити да ли се вакцинисао. Премијер државе Викторије у којој се одржава Аустралијан опен, поново је изјавио да нико, па ни први рекет света неће бити повлашћен уколико буде невакцинисан.

Само дан након што је Новак Ђоковић јасно ставио до знања да не жели да открије свој статус о вакцини, поново се огласио премијер аустралијске државе Викторије.

Данијел Ендрјуз подвукао је већ речено – неће бити пропуста за невакцинисане.

Када је донет закон у Викторији да невакцинисане особе укључујући и професионалне спортисте неће моћи да бораве у тој земљи, премијер је јасно ставио до знања да то укључује и све учеснике Аустралијан опена.

Сада је још једном упитан да ли то правило изузима човека који је освојио девет трофеја у Аустралији, а не жели да каже да ли је вакцинисан.

Премијер аустралијске државе Викторија: Без вакцинације Ђоковић неће моћи да учествује на Аустралијан опену

„По питању вакцинације, одговор је негативан. Вирус не занима на ком сте месту и колико имате слемова. Потпуно је ирелевантно. Морате да будете вакцинисани. Професионални спорт је део правила који се односи на све који желе да буду овде да раде и морају сви да буду вакцинисани двоструком дозом. Тако да не верујем да ће невакцинисани тенисер моћи да добије визу у овој земљи, а ако је и добију морали би да буду неколико недеља у карантину“, објаснио је Ендрјуз.

Затим је конкретно упутио поруку која се односила на Новака.

„Не мислим да ће особа за коју сте ме питали (Ђоковић) или било који тенисер, да све не персонализујемо, или голфер моћи да добије визу. Ако грешим, сигуран сам да би федерална влада ставила до знања“, закључио је Ендрјуз.

Новак Ђоковић: Спали смо на то дискриминишемо некога ако хоће или неће да се вакцинише

Поред вакцине, проблем би могао да буде карантин о чему је такође говорио и Новак Ђоковић. Он се сложио да су тенисери са правом били нервозни и упадали у проблеме због прошлогодишњег карантина у Аустралији.

За наредну годину још није донета коначна одлука, али поводом вакцинације готово је извесно да су невакцинисани тенисери у проблему.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 19. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар