Дритан Абазовић из САД: Биће изненађења

Биће и политичких и економских изненађења, али у сваком случају позитивних за Црну Гору и њене грађане, навео је Абазовић, који заједно са шефом дипломатије Ђорђем Радуловићем борави у САД

Дритан Абазовић (Фото: Спутњику уступила Влада Црне Горе)

Потпредседник црногорске владе задужен за координацију служби безбедности Дритан Абазовић, који заједно са шефом дипломатије Ђорђем Радуловићем, борави у САД, поручио је да су прогресивне снаге добиле отворену подршку Вашингтона.

“Чека нас реформски пут. Нема компромиса са корупцијом и организованим криминалом, а желимо да видимо још америчких инвестиција у Црној Гори и у целом Западном Балкану. Оно што нас очекује у наредном периоду су изненађења. Биће и политичких и економских изненађења, али у сваком случају позитивних за Црну Гору и њене грађане”, навео је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.

Вијести: Дритан Абазовић позван у Вашингтон

Министар Радуловић је рекао је да је на свим састанцима Црна Гора добила две јасне поруке.

“Поруку подршке Влади Црне Горе у настојању да очува евроатлантски пут земље и да постане прва следећа чланица ЕУ, а и свим оним прогресивним снагама које се за то залажу”, казао је Радуловић.

Навео је да, без обзира на слободну интерпретацију појединих медија да Црна Гора нема поверење, како је рекао, „нашег најважнијег савезника САД, само њихово присуство говори о томе да постоји пуно поверење између Црне Горе и САД“.

Зоран Чворовић: Ескобаров позив „просрпским снагама“ у Црној Гори на колаборацију

“Оно што све нас забрињава као грађане је чињеница да криминал и корупција представљају опасност за безбедност једне земље исто колико екстремизам и радикализам”, казао је министар.

Поручио је да јаке Црне Горе нема без јаких институција које неће зависити нити од једног појединца у њима.

“Институција које неће зависити од политичких промена. Ми смо дужни да изградимо управо такву Црну Гору која ће бити достојна наших очева и која ће бити вредна живота наших покољења”, навео је Радуловић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Црна Гора је дала политички азил азербејџанском олигарху и убици на међународној потерници коју је расписала Русија. Победа је еуропских вредности Мухарема Баздуља који подржава Абазовића, победа Кривокапића.

Оставите коментар