Александар Вулин: Српски свет је моја идеја

Знате ко има проблем са српским светом? Само они у чијим државама Срби трпе дискриминацију, изјавио Александар Вулин

Александар Вулин (Фото: Ненад Лазић/Нова.рс)

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да је „српски свет“ његова идеја и да је његово политичко право да је заступа, а да то није идеја ни Владе ни председника Србије.

„Чврсто верујем да је стварање српског света као јединственог политичког народа насушна потреба Срба и у томе нема претње“ рекао је Вулин у Скупштини Србије и навео да је премијер Мађарске Виктор Орбан рекао да разуме српски свет и да Мађари имају свој свет, као и све земље са великом дијаспором.

„Знате ко има проблем са српским светом? Само они у чијим државама Срби трпе дискриминацију. Ево Мађари немају никакав проблем, тамо је српска мањина поштована, развија се. Проблем имају само они који нису завршили етничко чишћење па им и тих четири одсто Срба смета“, рекао је Вулин и додао да његову идеју у скупштини подржавају само три посланика Покрета социјалиста.

Он је додао да се никад није залагао за мењање граница на Балкану и да то важи и за Србију.

Дритан Абазовић: Не треба нам српски већ европски свет

Вулин је ово рекао у полемици са лидером странке правде и помирења Муамером Зукорлићем који је истакао да нема ништа против „српског света“, али да је министар могао бити мало креативнији јер у Турској већ постоји идеја „турског света која има и своје министарство“.

Расправа је започела тако што је Зукорлић указао Вулину да не треба да користи израз „исламски“ уз нешто негативно.

Вулин је поновио да поштује Ислам али да се некадашња власт у Египту „Исламска браћа“ тако зову.

Зукорлић је рекао министру да се партија звала „муслиманско братство“ а не исламска браћа и поручио министру да буде мало опрезнији кад говори као министар полиције, док као политичар може како хоће.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 19. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар