Конзул БиХ у Немачкој: Муниција је у Горажду а хаубице у Травнику, „Алаху акбар”

Из Министарства вањских послова БиХ за босанскохерцеговачке медије су рекли да ставови Адмира Атовића не представљају званични став тог Министарства

Фото: Снимак екрана Твитер

Адмир Атовић, конзул Босне и Херцеговине у немачком граду Франкфурту, на свом Твитер налогу објавио је твит у коме прети ратом, а ову ратнохушкачку објаву завршава са „Алаху акбар“.

„Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! РПГ-ови у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе! Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић… Алаху акбар“, написао је Атовић у свом статусу.

Атовић је тај статус недуго потом избрисао, али је ипак изазвао прави дипломатски скандал.

Из Амбасаде САД су позвали све политичке лидере и званичнике у БиХ „да се уздрже од давања оваквих штетних изјава“ и да се фокусирају на помирење које је од кључног значаја.

Из Министарства вањских послова БиХ за босанскохерцеговачке медије су рекли да Атовићеви ставови не представљају званични став тог Министарства.

И Амбасада Велике Британије реаговала је на ратнохушкачку поруку против Срба, коју је на Твитеру објавио конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић, ставом да у БиХ нема места запаљивој реторици.

„У БиХ нема места запаљивој реторици која подстиче на поделе”, речено је Срни из Амбасаде Велике Британије.

„Уједињено Краљевство је снажно предано територијалном интегритету и темељној структури БиХ као јединствене, суверене државе која се састоји од два ентитета. Наш циљ је стабилна, просперитетна и инклузивна БиХ. Нема места запаљивој реторици која подстиче на поделе јер она само онемогућава овај циљ”, наведено је из британске амбасаде у Сарајеву.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар