Кризни штаб: Ковид пропуснице од суботе од 22 часа за угоститељске објекте у затвореном

Пропуснице ће моћи да добију сви који су добили две дозе (у претходних 7 месеци) или три дозе вакцине, негативан ПЦР тест, негативан антигенски тест и они који су прележали ковид у претходних 210 дана

Фото: Tanjug/SLOBODAN MILJEVIC

Ковид пропуснице за све угоститељске објекте у затвореном простору биће уведене од суботе 23. октобра од 22 сата, саопштила је председница Владе Ана Брнабић по завршетку седнице Кризног штаба.

Ковид пропуснице моћи ће да добију сви који су добили две дозе вакцине (у претходних седам месеци) или три дозе вакцине, негативан ПЦР тест не старији од 72 сата, негативан антигенски тест не старији од 48 сати, који су прележали ковид у претходних 210 дана.

Она је прекорила чланове Кризног штаба због цурења информација будући да је вест о увођењу ковид пропусница објављена пре него што је седница овог тела окончана.

Ана Брнабић: Ковид пропуснице само начин да се млади мотивишу да се вакцинишу

Премијерка је оценила да је епидемиолошка ситуација и даље катастрофална, али да се смирује.

Апеловала је да се све мере доследно примењују.

„Јутрос сам била на једној конференцији у затвореном простору где је од стотинак људи 40 одсто носило маске, 60 одсто није и нико није реаговао. Размишљала сам да ли треба да говорим на таквом скупу иако је била јако важна конференција”, казала је премијерка.

Брнабићева је додала да је захваљујући појачаном надзор број прекршајних налога ове седмице повећан 220 одсто у односу на претходну.

Израелски министар здравља: Ковид пропуснице немају везе с медицином, њихова сврха притисак на невакцинисане

Истакла је да се првенствено контролишу тржни центри, продавнице и јавни превоз.

„Најмање што можете да тражите јесте да се носе маске. Вакцинација је и даље изузетно лоша. Макар првом дозом вакцинисано је 54,6 одсто грађана, ревакцинисаних 52,5 одсто, трећу дозу примило је 15 одсто пунолетне популације”, казала је Брнабићева.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 20. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Зашто је смртност од КОВИД-19 највећа у Србији?

  Ово је питање свих питања за здравствене и државне власти, које од почетка пандемије доносе погрешне и закаснеле одлуке. Одговор на горње питање је – српско здравство је засновано на погрешној концепцији превенције, заштите и лечења пацијената.

  Непотребно је увезен велики број респиратора – по скупој цени, у коју су се уградили и људи из власти. То и приличи садашњој Мегатренд-власти, која се бави популизмом али не и побољшањем живота грађана. 2. Увозе се скупи лекови – мали контигенти који углавном служе за лечење људи блиских власти, док рају “лече” респиратори-убице”. 3. Протоколи за лечење у КОВИД болницама су наметнути од Светске здравствене организације која је под јаким утицајем фармако-индустрије и догматски се примењују у Србији – наносећи штете по здравље људи. Било их је до сада бар десетак – што је доказ да се лута у терапији и да ниједан протокол није био адекватан. 4. Смртност од КОВИД-19 је у Србији седам пута већа него у Немачкој! Повећала се и смртност од других болести То значи да је здравствени систем у Србији “пукао” на КОВИД-у а за то су криви, између осталог и водећи лекари у КОВИД-болницама – јер слепо следе наређења некомпетентних њуди у здравству. 5. Вакцинисани људи су тешко обманути јер се испоставља да је она експериментална и да им даје имунитет на само 5 месеци. Осим тога даје штетне последице по здравље – краткорочно изазива шлогове, инфаркте, алергије, херпесе и друге вирусне болести … А, о дугорочним погубним ефектима ових збрзаних вакцина сазнаћемо у наредним годинама! 6. Власти су сакриле истину од народа, да се вакцинисани приближно исто заражавају као и невакцинисани. 7. Статистички подаци су масивно лажирани 7. Упорним одбијањем лека Ивермектин, као и других корисних лекова против КОВИД-19, догматске здравствене и политичке власти директно шаљу у смрт десетине хиљада невиних и обманутих грађана.

  Предложене популистичке мере са ковид-пасошима само за ресторане су мере очаја и глупости али не и разума. Испада да су ресторани искључиви извор заразе али не и друге масовне манифестације у затвореном простору. Попут оних приликом испраћаја Вучићевићевог сина, где је било више од хиљаду гостију под шатором- Вучић са својом свитом и то сви без маски, који су се љубили као да су пробили Солунски фронт! А, народ се ових дана масовно лови и кажњава по шопинг-моловима због неношења маски!! Врхунско лицемерје и демагогија.

  У том погледу Србија није најгора. Погледајмо како властодршци у Аустралији, Канади, Филипинима итд. малтретирају и прогоне сопствени народ. Има разних и екстремних корона-глупости и у Немачкој и Европи. Међутим, ова пандемија корона-фашизма је далеко убитачнија по цивилизацију него сама корона-пандемија. Она трује мозак и душу људи хушкајући их једне на друге!

  Да закључим, проблем у Србији лежи у њеном здравству, које неадеквано лечи људе и тако их масовно убија.

  Др Миодраг Кулић, теоријски физичар

  34
  1
 2. Крајње беспотребне мере!
  Чему толико трошење?
  Једноставно решење за заустављање пандемије је не притискати
  вакцинисане да се вакцинишу. Допустити им да сви помру од короне и
  тако ослободе вакцинисане, да мирно и спокојно, до краја свог “дуговечног“
  живота – достојанствено и патриотски носе маске и вакцинишу се сваких
  6 месеци.
  У међувремену ће, превентивно, користи најновији лек, који је обезбедио
  Александар Вучић /за дозу по пар хиљада долара, Фајзер произвођача/
  под називом /О, гле чуда!/ – “Сотровимаб“ !
  Да не би било забуне, да појаснимо значење /састав/овог лека – “С отровима Б“.
  Дакле, састав лека је следећи: “С“ /С витамин – СМРТ/, “отров“ – витална
  супстанца лека и на крају је “Б“ /Б витамин – БЕДА/.
  За овај лек произвођач ништа не гарантује, као ни за вакцине, држава га само
  купује, али ни она ништа не гарантује, а корисник/пацијент га добија на рецепт,
  уз обавезан својеручан потпис, да свесно преузима на себе сваку одговорност за
  нежељена дејства.
  Олакшавајућа околност за пацијента је што, за разлику од вакцина, ипак зна
  “САСТАВ ЛЕКА“, а из самог састава позната су му његова “лековита“ својства.

  19
  1

Оставите коментар