Златибор Лончар: Питање тренутка када ће се у Србији увести ковид пропуснице

Министар здравља рекао да је сваки кафић, ресторан, биоскоп… одговоран за себе, те да они треба да пусте људе унутра уколико су вакцинисани или имају негативни антигенски или пи-си-ар тест

Фото: REUTERS/LINDSEY WASSON

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је питање тренутка када ће се у Србији увести ковид пропуснице, јер, како каже, разлог је једноставан, а то је спасавање људских живота, јавља Танјуг.

„Сматрам да ћемо морати, пре или касније, да дођемо до ковид пропусница. У великој већини земаља то функционише и ради”, рекао је Лончар новинарима.

Он сматра да неће бити никакав проблем да се ковид пропуснице контролишу и да ће инспектор методом случајног узорка издати пријаву објекту које не буде поштовало ту меру.

Златибор Лончар позвао власнике ресторана да сами забране улазак невакцинисанима

„Залагаћу се да то буде озбиљна казна која ће их одвикавати од тога”, нагласио је Лончар и додао да је сваки кафић, ресторан, биоскоп… одговоран за себе, те да они треба да пусте људе унутра уколико су вакцинисани или имају негативни антигенски или пи-си-ар тест.

Лончар је данас посетио клинику „Тиршова” у којој су претходних неколико дана обављене три операције деце са урођеним срчаним манама, а уз помоћ једног од водећих стручњака из Лондона, др Мартин Костолнијем.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 14. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Какве ти везе имаш са правосудним системом, па ти си део криминалног клана? Само пробајте да тероришете грађане и кршите Устав и законе ове земље, одговараћете! У другим земљама постоје други закони и другачији Устави, па ће и без обзира на то и они одговарати пред Међународним Судом за злочин против човечности. А одговараће и сви који овде промовишу корона терор, дискриминацију, сегрегацију. Надам се да ће тзв. министарство здравља бити укинуто. И да додам: Вакцина не спашава животе, већ спашава корумпиране џепове. Животе спашава СЛОБОДА и људска племенитост.

    10

Оставите коментар