Укида се дигитална ковид потврда у Црној Гори

Влада Црне Горе одлучила да мере у борби против корона вируса буду прилагођене стању на терену

Фото: REUTERS/LINDSEY WASSON

Влада Црне Горе је одлучила да мере у борби против корона вируса буду прилагођене стању на терену. Стога, од суботе 9. октобра укида се Национална дигитална ковид потврда, саопштио је директор Института за јавно здравље Игор Галић на данашњој конференцији за новинаре на којој је анализирана тренутна епидемиолошка ситуација у тој земљи.

Галић је рекао да је број новооболелих опао за 40 одсто за две седмице, а да је број преминулих мањи за 18 одсто.

„Од суботе 9. октобра укида се национална дигитална ковид потврда за улазак у тржне центре, пословне центре и пословне центре који имају преко 1.000 квадратних метара простора“, казао је Галић, преносе подгоричке Вијести.

Црна Гора: Ковид пропуснице и за велике продавнице прехрамбене робе

Он је рекао да се самоизолација скраћује са 14 на десет дана.

„Број новооболелих од новог вируса корона у последње две седмице (од 23. септембра до 6. октобра) опао је 40 одсто у односу на две седмице пре тог периода (од 9. септембра до 22. септембра). Број хоспитализованих 5. октобра је око 11 одсто мањи у односу на 9. септембар. У последње две седмице укупан број преминулих је за око 18 процената мањи у односу на укупан број преминулих две седмице раније“, истакао је Галић.

Он је рекао да је сходно свему, Влада Црне Горе одлучила да мере у борби против корона вируса буду прилагођене стању на терену.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар