Црна Гора: Ковид пропуснице и за велике продавнице прехрамбене робе

Од 9. октобра Национална дигитална ковид потврда биће неопходна за улазак у објекте који се баве продајом и прехрамбених производа, а који имају површину од 1.000 и више квадратних метара

Фото: AP Photo/Paul White

Влада Црне Горе усвојила је нове епидемиолошке мере које ступају на снагу од сутра и важиће до 8. октобра, па ће убудуће Национална дигитална ковид потврда бити потребна не само за тржне центре и унутрашњост угоститељских објеката, већ и за улазак у продавнице прехрамбене робе.

Од 9. октобра Национална дигитална ковид потврда биће неопходна за улазак у објекте који се баве продајом и прехрамбених производа, а који имају површину од 1.000 и више квадратних метара, наводе Вијести.

Од сутра потврда је потребна за пословне центре и пословне зграде у оквиру којих послују више од три привредна субјекта, као и за објекте који се баве трговином непрехрамбене робе, а чија површина прелази више од 1.000 квадратних метара.

Национална дигитална ковид потврда издаје се одмах после примања друге дозе вакцине и од тога тренутка ће бити валидна.

Здравко Кривокапић на Бајденовом самиту: Испратићемо глобални циљ – 70 одсто вакцинисаних до септембра 2022.

Власници, корисници и управљачи тих објеката дужни су да контролишу и одреде одговорну особу за поштовање тих мера.

Број присутних особа на свадбама и другим приватним прославама које се организују у угоститељским објектима, уз поседовање Националне дигиталне ковид потврде, ограничава се на 50 и у случају да се церемонија одржава на тераси или у башти, или у унутрашњости угоститељских објеката.

Дозвољава се извођење музике уживо у унутрашњости угоститељских објеката уз обавезу да сви запослени, музичари и гости поседују Националну дигиталну потврду.

Национална дигитална ковид потврда је валидна само уколико особа испуњава један од прописаних услова: да је потпуно вакцинисана, независно од тога колико је дана прошло од ревакцинације, да особа поседује негативан ПЦР тест на ковид-19 који није старији од 72 сата или позитиван ПЦР тест који је старији од 14 и није старији од 180 дана, или да поседује негативан брзи антигенски тест који није старији од 48 сати.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 24. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар