Фајненшел тајмс: Европа да се спреми за демогрaфску попуну Арапима и Азијатима

Сјеверна Америка и Евроазија морају примити још више људи, наводи аутор Параг Хана

Мигранти у новоподигнутом кампу у Руднинкаиу, 38 километара јужно од литванске престонице Вилнуса, 4. 8. 2021. (Фото: Миндаугас Кулбис/АП фото)

(Summit News, 7. 10. 2021)

Фајненшел тајмс објавио је чланак у ком се заступа став да би „људи из европских земаља требало да се спреме за демографску попуну Арапима и Азијатима“.

Потписник чланка Параг Хана уједно је и аутор књиге Како ће масовна миграција преобликовати свијет и шта то значи за Вас.

Хана је између осталог био сарадник Свјетског економског форума и Савјета за спољне односе.

Хана сматра да ће усљед климатских промјена велики дијелови земље постати „ненасељиви“, што ће довести до „премјештања милиона, ако не и милијарди људи… на географске положаје најповољније за опстанак“.

Из књиге Парага Хане

Хана додаје и да ће „недостатак радне снаге“ у Сјеверној Америци и Европи приморати те континенте да „одврну славине за прилив усељеника“.

„Сјеверна Америка и Евроазија морају примити још више људи“, захтијева Хана.

„Финансијски напрегнуте и слабо насељене земље Вишеградске четворке могле би се спојити у ширу федерацију ради боље управе над животно важним шумама, пољопривредом и ријекама, како би се припремиле за демографску попуну Арапима и Азијатима.“

Вишеградску четворку чине Чешка, Мађарска, Пољска и Словачка.

Подсјетимо да се новинар Фокса Такер Карлсон одавно бави овом темом, због чега је јеврејска Лига против клеветања захтијевала од те телевизије да му да отказ.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар