Aлександар Вучић: Не могу да кажем хоће ли или неће признање Косова бити услов за улазак у ЕУ

Вучић рекао да он не може да каже „да, биће признање“ или „не, неће бити признање“ Косова када је у питању та тачка за улазак Србије у ЕУ

Александар Вучић (Извор: НСПМ)

Председник Србије Александар Вучић данас је из Словеније, са Брда код Крања где је учествовао на Самиту ЕУ-Западни Балкан, рекао да Србија не може да буде члан ЕУ без решавања проблема са Приштином.

Без решавања проблема са Приштином, Србија не може да буде члан Европске уније, мислим да је то јасно.

Такође, како председник Србије истиче, Аљбин Курти није одговорио на Вучићево питање које му је поставио.

Носим повољан утисак из разговора са председником Макроном, који је све схватио из једног мог питања које сам поставио Куртију.

Александар Вучић: Важно да су људи на северу КиМ срећни, боримо се да држимо нос изнад воде ако не можемо уста

Мислим да су сви разумели. Тако да, желим да верујем да је будућност западног Балкана заиста у ЕУ, али нико нема право да нама замера то што ми живимо и преживимо. Људи морају да живе живот и размишљају како ће да преживе данас. Тако и ми морамо да размишљамо – рекао је Вучић.

Што се Косова и питања признања лажне државе, Вучић је рекао да он не може да каже „да, биће признања“ или „не, неће бити признања“ када је у питању та тачка за улазак у ЕУ.

Канцеларка је рекла да је направљен мали помак по питању Западног Балкана и то је добро ствар и сарадња. Ми смо слушали њих, они нас и то је суштина овог разговора – истиче Вучић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Информер/НСПМ, 6. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар