Хрватска: Обавезне ковид пропуснице за све здравствене раднике

Министар здравља Хрватске Вили Берош рекао како ће се тиме у што је већој могућој мери заштитити сви пацијенти и сви запослени

Фото: Хина – Бета – М.С.

ЗАГРЕБ – Хрватска ће од сутра захтевати од свих запослених у здравственом систему и установама социјалне неге да покажу ковид-19 пропусницу, као и посетиоци и пратња пацијената, најавио је министар здравља Вили Берош.

„Пацијентима остају исте мере као и до сада. Онима којима је потребна хоспитализација или дијагностичко-терапијски захват, потребан им је доказ о имуности на ковид-19 или негативан налаз теста”, саопштило је Министарство здравља.

Берош је рекао како ће се тиме у што је већој могућој мери заштитити сви пацијенти и сви запослени.

„ЕУ дигиталне ковид-19 пропуснице, као и негативни тестови, само су средства у остварењу тог циља”, рекао је Берош, јавила је Хина а преноси Танјуг.

Зоран Милановић: Баш ме брига, довољно смо вакцинисани – нећемо ићи преко 50 одсто!

Он је додао да сигурносне мере имају привремени карактер и да ће трајати све док траје опасност од продора вируса у здравствени систем.

Министар је напоменуо како „и сами можемо утицати на дужину трајања ових мера ако сви заједно подигнемо ниво вакцинисаности у Хрватској, која је око 54 одсто”.

„Примери земаља које су то учиниле доказују да је то исправан пут”, рекао је он.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 10. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар