Аустријски министар: Полиција на северу Косова поступа пажљиво и на прави начин

Тамо где се одржавају протести, драго ми је да косовска полиција поступа пажљиво, иако нема лак задатак, рекао министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер у Приштини

Извор: Н1

Министар унутрашњих послова Аустрије Карл Нехамер оценио је данас у Приштини да специјалне косовске полицијске јединице на северу Косова поступају пажљиво и на прави начин.

„Тамо где се одржавају протести, драго ми је да косовска полиција поступа пажљиво, иако нема лак задатак. Снажне реакције изазваће реакције са друге стране и дошло би до већег спиралног насиља. Ово што се сада ради је прави начин, иако није брзо и спектакуларно“, рекао је Нехамер на заједничкој конференцији за новинаре са косовским министром унутрашњих послова Џељаљом Свечљом.

Оценио је да је Косово конструктиван партнер за Аустрију и да ће се „сарадња између две земље“ још више развијати.

Министар Свечља је изјавио да су градоначелници у општинама са српском већином на северу Косова одбили понуду КФОР-а да та мисија НАТО-а преузме надгледање прелаза Јариње и Брњак, уместо специјалне јединице полиције Косова.

Приштински медији: Снајперисти надгледају административне прелазе

„Имајући у виду да је КФОР понудио помоћ нашој граничној полицији у виду додатних снага на граничним прелазима, рекли смо онда да Специјалне јединице полиције не морају да присуствују уклањању барикада“, рекао је министар.

Међутим, и ову понуду команданта КФОР-а „одбиле су екстремистичке групе и тиме су доказали да они нису забринути, како су раније рекли, због присуства специјалних снага, већ да су њихови циљеви дубоко политички, како би наштетили суверенитету наше земље“, изјавио је Свечља.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 28. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар