Стејт департмент: Ескобар на састанцима представника Београда и Приштине у Бриселу

САД саопштиле да ће заменик помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Габријел Ескобар присуствовати састанцима који ће се наредних дана одржати у Бриселу

Стејт департмент (Фото: Форин полиси)

Сједињене Државе са Европском унијом, НАТО и Београдом и Приштине раде на предузимању хитних корака за избегавање ескалације ситуације и угрожавању напретка који је постигнут у оквиру дијалога.

Портпарол Стејт департмента Нед Прајс рекао је да је важно избегавати радње које би могле повећати тензије.

„Сједињене Државе раде са Европском унијом, НАТО и владама Косова и Србије на предузимању хитних корака за избегавање ескалације ситуације и радњи које повећавају тензије, које угрожавају напредак постигнут у оквиру дијалога у посредује ЕУ и негативно утичу на свакодневни живот грађана“, рекао је Прајс.

Габријел Ескобар (Фото: Амбасада САД у Србији)

Према писању медија, САД су саопштиле да ће заменик помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Габријел Ескобар присуствовати састанцима који ће се наредних дана одржати у Бриселу.

„Сједињене Државе настављају да подржавају блиску регионалну сарадњу, како би се уклониле све препреке слободном кретању, трговини и улагањима које су од користи свим грађанима Западног Балкана“, рекао је портпарол Стејт департмента.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 27. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар