Београд: Протест противника ковид мера

Са говорнице постављене на камиону су поручили да су против ковид пропусница, маски, вакцинације, да се „гнушају“ Параде поноса

Протест антиглобалиста у Београду (Фото: Спутњик/Лола Ђорђевић)

У Београду је одржан протест антиглобалиста и противника ковид пропусница, као и вакцинације против вируса корона.

Демонстранти су се окупили на Трга републике око 17.30, у време док се недалеко од те локације одржавала шетња у оквиру Параде поноса.

На протесту су биле присутне бројне организације – Антиглобалисти Србије, Лекари и родитељи за науку и етику, Покрет српске саборности, Покрет отете бебе – промена система, преноси РТС.

Окупљени су са Трга републике кренули у протестну шетњу, а иза зграде Председништва, на Теразијама, запаљене су бакље.

Протест антиглобалиста у Београду (Фото: Спутњик/ Лола Ђорђевић)

Са говорнице постављене на камиону су поручили да су против ковид пропусница, маски, вакцинације, да се „гнушају“ Параде поноса. Певали су „Ој, Косово, Косово“.

Истакли су заставе Србије и различитих покрета, поједини носе иконе, а развили су и транспарент „Слога биће пораз врагу“.

Окупљени су око 19.30 кренули низ Теразије, ка згради Владе Србије. Група демонстраната покушала је да се попне уз Немањину улицу, али им кордон полиције није дозволио да прођу. Група од неколико десетина демонстраната гађала је јајима полицијски кордон у Немањиној улици.

Протест антиглобалиста у Београду (Фото: Спутњик/ Лола Ђорђевић

Затим су се окренули и спустили низ Немањину улицу до споменика Стефану Немањи, где су раширили транспаренте и заставе. У једном тренутку учесници протеста заиграли су ужичко коло око споменика.

Кордони полиције за разбијање демонстрација били су постављени на више пунктова у Београду – код Београђанке, у Ресавској улици, у Немањиној код некадашње зграде Генералштаба.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 18. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. „Група од неколико десетина демонстраната гађала је јајима полицијски
    кордон у Немањиној улици.“
    Било их је мало више, виђено из прилога:

Оставите коментар