Еди Рама: Сви Албанци заједно јачи су од Срба

Да ли Србија треба да се извини? Да. Да ли Србија треба да призна Косово?! Наравно! Али, како се постиже захтев за опроштај? Отварањем и приближавањем стварима које су корисне за све, поручио премијер Албаније

Еди Рама (Фото: Sputnik/Алексей Витвицкий)

Албански премијер Еди Рама још једном је изјавио да је “Отворени Балкан” изданак Берлинског процеса за слободу кретања људи и да није игра Србије, преноси Репортери.

“‘Отворени Балкан’ није игра Србије. То није скретање са пута чланства у ЕУ. Све су то приче у борби са кауча на Фејсбуку”, рекао је Рама.

Он наводи да Косово само треба да донесе одлуку да приступи том процесу и да, како је додао, “извуче свог магарца из блата”.

Еди Рама: „Отворени Балкан” пут да Србија призна Косово

“Ми не одлучујемо. На њима је да доносе одлуке, а ми морамо да их поштујемо. ‘Отворени Балкан’ је изданак Берлинског процеса за брже кретање са слободом кретања људи без чекања да нас једном годишње окупе на другом састанку. ‘Отворени Балкан’ не преузима ништа, већ им омогућава да извуку свог магарца из блата. ‘Отворени Балкан’ припада албанским пољопривредницима који су највећи извозници у региону. ‘Отворени Балкан’ је за туристе који не желе да губе време. ‘Отворени Балкан’ је за раднике који не желе да се баве бескрајном папирологијом. Где је овде издаја? Да ли ће Србија имати користи? Србија је, чак и са затвореним Балканом, угушила косовско тржиште робом”, изјавио је Рама и додао да су заједно сви “Албанци јачи од Срба”.

“Да ли Србија треба да се извини? Да. Да ли Србија треба да призна Косово?! Наравно! Али, како се постиже захтев за опроштај? Отварањем и приближавањем стварима које су корисне, за све”, поручио је Рама.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 16. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Bez brige. Izvinice se av, pitanje dana.

    10

Оставите коментар