Швајцарска увела обавезну ковид потврду за улазак у већину објеката

Ковид потврда у Швајцарској подразумева доказ о вакцинацији, опоравку од корона вируса или негативан тест

Фото: Reuters/Denis Balibouse

Влада Швајцарске одлучила је да убудуће неће моћи да се уђе у ресторане, барове или фитнес центре без ковид потврда, а то је образложила неопходношћу да се смањи притисак на болнице у четвртом таласу пандемије.

Прошле седмице, та мера је одложена да би се видело како ће се кретати број новооболелих и с обзиром да тренд није добар, данас је одлучено да се уведу ковид потврде. Мера би требало да буде на снази четири месеца, а у међувремену ће се водити јавна расправа о томе задире ли превише у грађанске слободе, пренела је Хина.

С обзиром да се болнице све брже пуне ковид пацијентима, због чега морају да се одлажу операције осталих пацијената, влада је закључила да са новим мерама више не сме да се чека.

Себастијан Курц: Закључавање само за невакцинисане

„Ситуација је и даље нестабилна и данас имамо више од 3.500 новозаражених. Алтернатива је да све затворимо, али урадићемо све што можемо да то избегнемо“, рекла је министарка здравља Ален Берсе.

Ковид потврда у Швајцарској подразумева доказ о вакцинацији, опоравку од корона вируса или негативан тест.

Угоститељи су критиковали те мере и оценили да ће им нанети велику штету у тренутку када је пандемија почела да попушта.

Опрема: Стање ствари

(N1, 8. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Задире у личне и интимне ствари које сме да зна само лични лекар а такође нарушава и телесни интегритет и тиме условљава основна права. Технологија која не служи човеку већ он њој треба да буде забрањена а медицина која се узурпира правну науку мора из ње бити избачена. Медицина је обична услужна делатност (тачније занат) и не може бити сврха нашег живота, рада и кретања. Медицина која не служи човеку већ би да влада њиме мора бити укинута и враћена у сегмент личних услуга без засебног министарства. Овај корона – пројекат је резултат планетарне спреге светских криминалаца и злочинаца , корумпираних и уједињених у потреби да избегну одговорност за злочине и пребаце је на своје жртве – народ.

    12

Оставите коментар