Сулејман Угљанин: Химна „Боже правде“ манифест великосрпске милитантне политике

Ова државна химна, односно химна српског народа, представља манифест великосрпске милитантне политике, оцењује председник СДА Санџака

Сулејман Угљанин (Фото: Sputnik/Odeljenje za informisanje gradske uprave Novi Pazar)

Председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин изјавио је да очекује од председника Србије Александра Вучића и министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића да се извине просветним радницима којима су претили, као и деци и њиховим родитељима.

Како се наводи у саопштењу његове странке, он је оценио да „наметање српске националне химне“ деци бошњачке националности представља „најгрубљи циљ покушаја асимилације у циљу промене идентитета“.

„Шта треба деца бошњачке националности да певају, да не бих сада говорио делове химне, има читав текст, нека прво прочитају министар просвете и председник Србије, па нека виде има ли смисла да било које дете друге националности гласно пева, чита и да се моли за ово“, навео је Угљанин.

Уместо химне Србије учитељица у Новом Пазару пустила бошњачку песму „Ја син сам твој”

Он је истакао да је један од циљева СДА Санџака, као парламентарне странке, „промена карактера државе, реформа политичког система Србије, укључујући и промене заставе и химне у оне које би сви грађани осећали својим“.

„По својој садржини, ова државна химна односно химна српског народа представља манифест великосрпске милитантне политике, која искључује све друге народе у овој земљи, што чине преко 20 одсто становништва ове земље и која је директни инспиратор злочина геноцида над Бошњацима у Босни и Херцеговини и делимично у Санџаку“, оценио је Угљанин.

Према његовим речима, изјаве Вучића и Ружића представљају злонамерну злоупотребу државничке функције, оцењујући да су те „непримерене изјаве у служби директног застрашивања бошњачке деце и просветних радника у Санџаку“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 3. 9. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

5 replies

 1. А јел то Суљо у медреси учио о божијој неправди? Е ако тако пропагира ислам, неће далеко стићи ни он ни ислам.

  20
 2. Сваки је грађанин слободан да оптира, уколико му се Коституција не допада. Тако је у свим грађанским државама, од када је света и века. Те, стога, остаци окупаторских снага, који се само добродушношћу и даље налазе у Србији, иако су најмање два пута у протеклих 150 година (и времену чак шест међународних, што билатералиних, што мултилатералних уговора) узели злато за откуп имовине Срба коју су отели (да не помињемо злочине које су за то време починили), имају пруно право да им се српска Коституција не допада и да сходно оптирају у државе чија им химна, грб,.. не парају уши и којом ће се поности. И, не односи не само на тзв. Бошњаке, који су само за време мог и не тако дугог живота ТРИ пута мењали име, е све не би ли сакрили почетке својих зверстава које су починили над Србима.

  27
  1
 3. Па, Суљо, болан, да живиш у Енглеској, краљицу би им’о на свему и свачему – од кухињске крпе и шоље за прву јутарњу кафу, пардон, чај с млијеком, до сваке крваво зарађене фунтаче. Глед’о би је дан и ноћ, и нерадни дан би им’о само за Крисмас и Истер, два највећа хришћанска празника, а и тад се она с телевизије не скида. И не да би слуш’о God save the queen, но би пјев’о иза гласа! И никад не би пост’о Енглез! Суљо, Србине, у памет се!

  22
 4. Неће Суљо морати у Енглеску, у најскорије време слушаће изворну верзију: „Боже спаси Боже храни, српског краља српски род ..“
  Србија ће бити краљевина!!!!

 5. Мала змија, професоре Угљанину. Али порука није за тебе, већ за твог налогодавца.

Оставите коментар