Татјана Аџић Вукичевић: Можда ћемо морати да примимо и четврту дозу корона вакцине

Имунитет кратко траје, морамо да сви примимо трећу дозу, можда и четврту у фебруару. Док се ситуација не смири, а ваљда ће се смирити једном, каже др Аџић Вукичевић

Татјана Аџић Вукичевић (Фото: М. Спасојевић)

„Можда ћемо морати да примимо и четврту дозу вакцине, у фебруару“, каже за Нова.рс директорка болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић.

„Проблем је у томе што је ово нови и научно недовољно истражени вирус и што ће за њега, док се не постигне колективни имунитет, бити потребно да се имунизујемо на шест месеци. Имунитет кратко траје, морамо да сви примимо трећу дозу, можда и четврту у фебруару. Док се ситуација не смири, а ваљда ће се смирити једном“, каже др Аџић Вукичевић.

Она напомиње да је свака вакцина ефикасна, али да таква заштита не може бити стопроцентна.

Докторка Аџић Вукичевић је примила Спутњик вакцину, руском цепиву остаје верна и када је трећа доза у питању.

„Због структуре вакцине коју сам добила, морам поново да примим Спутњик. На мојој вакцини је носач адено вирус, ја морам да добијем ту исту вакцину, а код ових других цепива може да се меша“, објашњава докторка Аџић Вукичевић.

Татјана Аџић Вукичевић: Праве се спискови, невакцинисаним медицинарима упола мања зарада

Она је навела и да у овом таласу најчешће обољевају и најтеже клиничке слике имају млади мушкарци између 20 и 30 година старости – заједничко им је и то да нису вакцинисани.

„Најчешће је реч о повратницима са летовања или онима који су били на неким већим јавним окупљањима. Болесни су данима, 10 и више дана леже код куће, пију лекове за скидање температуре, не јављају се ни у ковид амбуланте ни изабраном лекару“, тако, у изјави за Нова.рс, директорка болнице у Батајници Татјана Аџић Вукичевић описује профил најтежих пацијената који леже у њеној болници и боре се за дах на интензивним негама.

Касно затраже помоћ, када њихово стање већ постане алармантно.

„Када им постане неподношљиво лоше они френетично трче у вечерњим сатима до Инфективне клинике, тада већ имају развијену обострану упалу плућа. Када падне мрак и људе ухвати паника, у вечерњим сатима се дешава највише пријема у Инфективној клиници. Након тога они најчешће доспевају у Батајницу. 20 посто оних који стигне у Батајницу су кандидати да одмах легну у интензивну негу“, каже др Вукичевић.

Предраг Кон: Сваки трећи заражени је вакцинисан

Наша саговорница дочекује и бори се за живот пацијената са изразито ниским нивоом кисеоника и обостраном упалом плућа.

„Сви параметри који указују на запаљење су им повишени, изнурени су, бледи, отежано им је дисање. То су све углавном млађи пацијенти, мушкарци. Корона је постала вирулентнија и пријемчивија за мушкарце. Пре свих, напада оне невакцинисане“, упозорава др Аџић.

„Вирус тражи пут да опстане, а тај пут су невакцинисане особе“, каже др Аџић Вукичевић.

Опрема: Стање ствари

(Нова.рс/НСПМ, 2. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

 1. Неће моћи. Нећеш се ти госпођо питати шта ћемо ми примати, никога нећемо питати о нашем телу, али ћеш одговарати за све ово.

  27
 2. „Вирус тражи пут да опстане, а тај пут су невакцинисане особе“,
  каже др Аџић Вукичевић.

  Управо обрнуто: Вакцинисани су ти преко којих опстаје и умножава се вирус!
  Већина оболелих су баш вакцинисани, али ту бројку немамо у званичној
  статистици – зашто?

  23
 3. Ја бих волео да видим ту слику на којој госпођа из СНС-а која је именована за управника болнице лично обилази тешке пацијенте. Наравно, то би морало бити поткрепљено изјавама њених пацијената. Овако, ово је само још један лобиста који за паре потура српску чељад за испитивања. Њена теорија да је вирус неиспитан, али да су вакцине сигурне је небулоза.
  Међутим, није проблем у овој шарлатанки. Проблем је то што нико нема намеру да јавно и слободно укрсти ставове за и против вакцине. Ми једноставно немамо могућност да сагледамо реалност. Зато и не верујемо пропагандистима. Много светских ауторитета из области медицине има шта да каже и за и против, али ми можемо знати само за оне који су за. Тако се са Србима не може. Нисмо ми ушушкани западњаци који су се одвикли од размишљања. Нас је живот натерао да у борби за опстанак мислимо својом главом. То и даље треба да радимо.

  28
 4. „Кад падне мрак, људе ухвати паника“Не докторка, панику правите и ширите ВИ.Да ли чујете себе?Да ли сте некада чули да постоји ако нисте положили етику?Како можете јавно да износите симптоме болесника, да говорите да напада мушкарце 20-30 година. Невакцинисане. Ало бре! Да ли се плашите да ћете једног дана одговарати пред Богом ако не пред људима? Чуј, четврта доза!!! На 6 месеци?!!

  30
 5. “Имунитет кратко траје, морамо да сви примимо трећу дозу, можда и
  четврту у фебруару. Док се ситуација не смири, а ваљда ће се смирити
  једном, каже др Аџић Вукичевић“

  Ово је чисто бајање – тема за “ТРЕЋЕ ОКО“!

  25

Оставите коментар