Предраг Кон: Сваки трећи заражени је вакцинисан

Доктор Кон истакао да је трећа доза вакцине важна јер колективни имунитет треба ојачати и међу онима који су вакцинисани, као и да забрана јавног окупљања може бити уведена и брже што се мисли

Предраг Кон (Фото: Танјуг/Драган Кујунџић)

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да мере против корона вируса више никада не могу да буду какве су биле раније у смислу потпуног затварања, али да забрана јавног окупљања може бити уведена и брже што се мисли.

Гостујући на телевизији Танјуг, Кон је рекао да је епидемиолошка ситуација у земљи погоршана и да је то вероватно везано за оне који се враћају са летовања.

Указао је да није немогуће да се корона вирусом заразе и грађани који су вакцинисани, наводећи да је сваки трећи заражени вакцинисан.

Кон је истакао да је трећа доза вакцине важна јер колективни имунитет треба ојачати и међу онима који су вакцинисани.

Додао је да грађани сами могу да одаберу коју ће трећу дозу вакцине примити јер ниједна од вакцина не може да нашкоди чак и ако се комбинују, али да је препорука да то буде иста врста вакцине коју су примили прва два пута.

Предраг Кон: Корона може да потраје 100 година, приче о последицама вакцина пренапумпане

“Препорука је да то буде вакцина истог произвођача”, рекао је Кон и додао да је он као трећу дозу примио Фајзер вакцину, јер је њу примио и прва два пута.

Кон је рекао да се у овом тренутку, да би се очувао здравствени систем, ради мало другачије него што је то било раније и додао да се настоји да се што више очува нонковид сектор.

Закаснили смо зато што нисмо урадили оно што је све време причано – да се треба вакцинисати преко лета када је био низак ниво активности вируса, рекао је Кон и додао да је сада најважније одржати баријеру која постоји и чинити све, укључујући и вакцинацију деце.

Кон је рекао да антивакцинални процес у Србији траје јако дуго и додао да је опасно што неки мисле да вакцина није добра, те да је то јако тешко променити.

Указао је да се мора спроводити убрзана едукација јер, како каже, информисање преко медија није довољно.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 1. 9. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Каква смо марва ми Срби.Нећемо да се вакцинишемо, па да човек на миру наплати свој посао и оде у пензију

    6
    1

Оставите коментар