Цетиње: Основан Хелсиншки одбор за људска права

ЦХО је основан као нова невладина организација која ће се бавити истраживањем, мониторингом и заштитом људских права и слобода у Црној Гори

Лого: Хелсиншки одбор за људска права

На Цетињу је одржан Оснивачки скуп Црногорског Хелсиншког одбора за људска права (ЦХО), на којем је за председника предложен Миодраг Влаховић, а за генералног секретара Александар Саша Зековић.

ЦХО је основан као нова невладина организација која ће се бавити истраживањем, мониторингом и заштитом људских права и слобода у Црној Гори, пренео је подгорички Радио Антена М.

Сарађиваће, наводи се, са другим организацијама и институцијама које се баве људским правима, као и са националним хелсиншким комитетима/одборима и комисијама у земљама региона и шире.

Оснивачком скупу ЦХО присуствовали су Александар Саша Зековић, Аднан Чиргић, Александар Радоман, Адријан Вуксановић, Андреј Николаидис, Милорад Поповић, Тамара Никчевић, Исмет Латић, Мајда Шахман Заимовић, Мехмед Гиго Бериша, Балша Драгојевић, Никола Мартиновић, Мехмед Зенка, Данило Бурзан, Вукић Пулевић, Феђа Кликовац, Небојша Калуђеровић и Миодраг Влаховић.

Оснивање, додаје се, представља, поред осталог, наставак деловања Хелсиншког комитета за људска права у Црној Гори, који је, до своје смрти 2015. године, водио Слободан Франовић, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 8. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading