Тужилаштво БиХ затражило саслушање Додика због негирања наводног геноцида у Сребреници

Наравно да је у медијској јавности ФБиХ све сведено на причу о ‘геноциду’, али се примарно ради о чињеници да неизабрани странац не може да доноси законе и намеће их, изјавио српски члан Председништва БиХ

Милорад Додик (Фото: Sputnik/Лола Ђорђевић)

„Из тужилаштва БиХ од СИПА-е је затражено да ме саслушају о наводном негирању геноцида у Сребреници“, рекао је данас српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, истакавши да је он човек са највише пријава.

Он је додао да је сва борба ту зато што не жели странце који намећу законе без обзира на то какав садржај тих закона био, као и да је очигледно да се о томе БиХ никада неће договорити.

„Ми Срби нисмо поданици и не желимо да имамо странце који ће о овоме одлучивати. Кад је већ странац ту, онда не може да доноси законе како он хоће. Наравно да је у медијској јавности ФБиХ све сведено на причу о ‘геноциду’, али се примарно ради о чињеници да неизабрани странац не може да доноси законе и намеће их, чак ни по бонским овлашћењима“, рекао је Додик, преноси РТРС.

Суд БиХ одредио притвор генералу Миломиру Савчићу због „порицања Сребренице“

Додик је казао да Срби у БиХ формалноправно немају високог представника:

„Овај што је овде, он се фолира и на тај начин нешто представља, а, у сваком случају, није изабран на начин на који је то предвиђено“.

Он је оценио да Бошњацима одговара овако изабран високи представник, али да Срби неће прихватити такву личност у својству високог представника.

„Можда можемо попити кафу али само у својству као са некадашњим министром за пољопривреду који је обећао да ће нешто учинити за БиХ, па ни то није урадио. Баш бих га питао зашто, ако је обећао, јер су нас тада натерали да донесемо закон који је омогућио неконкурентан увоз са Запада, а нашу привреду довели на руб пропасти“, напоменуо је Додик, преноси „Глас Српске“.

Милорад Додик: Не спуштати заставе на пола копља 11. јула

Према његовим речима, обећали су помоћ, а нису то урадили.

„Кључно питање ове политичке борбе јесте да неко у БиХ жели да прихвати нелегитимно изабраног странца а ми кажемо: ако Савет безбедности каже да је то он, ми ћемо сарађивати“, нагласио је Додик.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 19. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Тако је прављена и апсолутно сва кривотворина западноцентричне верзије „историје“ коју ми учимо у школама широм света.

Оставите коментар