Милорад Додик: Не спуштати заставе на пола копља 11. јула

Упорно политизовање ратних дешавања у Сребреници, и још упорније негирање ратних злочина почињених од Бошњака и осталих над Србима не води ка помирењу и суживоту народа у БиХ, рекао Додик

Милорад Додик (Фото: Марко Спасојевић)

БАЊАЛУКА – Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик затражио је од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић да се 11. јула заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља.

„Према писању појединих медија, којим се најављује наставак устаљене вишегодишње праксе Бисере Турковић да ускостраначки злоупотребљава функцију министра иностраних послова и самовољно, без консензуса Председништва БиХ које је једино овлаштено за вођење спољне политике, доноси инструкције за целу ДКП мрежу БиХ, обавештавам и тражим од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији да се дана 11. јула, заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља”, навео је Додик у писму.

Он је нагласио да упорно политизовање ратних дешавања у Сребреници, и још упорније негирање ратних злочина почињених од Бошњака и осталих над Србима у току грађанског рата 1992-1995, не води ка помирењу и суживоту народа у БиХ, саопштено је из Кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

„Оваква упорна, нетолерантна и хушкачка пракса бошњачких политичара дезавуише домаћу и страну јавност, а именована лица, државне службенике и запосленике из реда српског народа у заједничким институцијама БиХ, ставља у положај перманентне дискриминације и условљавања”, навео је Додик, преноси Танјуг.

Нагласио је да ова инструкција за амбасадоре из Републике Српске остаје на снази до даљег и примењује се и на све евентуалне инструкције МИП које се односе на било који сегмент једностраног и једностраначког наметања обележавања 11. јула.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар