Талибани: Авганистан више неће производити наркотике

Потрудићемо се да искоренимо то зло и претворити нашу отаџбину у земљу без дроге, рекао представник талибана Забихула Муџахид 

Фото: Рахмат Гул/АП

Авганистан ће прекинути да производи наркотике, саопштио је представник талибана (организације забрањене у Русији) Забихула Муџахид.

„Уверавамо цео свет, Авганистан неће постати центар производње било које врсте наркотика. Потрудићемо се да искоренимо то зло и претворити нашу отаџбину у земљу без дроге“, рекао је Муџахид.

Он је саопштио да ће покрет обавезати све да поштују верска убеђења и духовне вредности свих Авганистанаца. „Исламски емират“ ће дати женама сва права у складу са шеријатом и законима.

Представник талибана је уверио све Авганистанце, укључујући оне који су сарађивали са САД и њиховим савезницима, да им је поклоњена амнестија и да су безбедни.

Муџахид је саопштио да територија Авганистана неће бити употребљена против било које земље.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

3 replies

 1. @морава
  Јавите се, поштовани… 🙂

 2. Драги пријатељу, људи свашта причају и обећавају.. Сачекајте.. Од чега ће живети? Вероватно су добили неке гаранције од Кинеза у том правцу, али не искључујем могућност и да у неком тренутку, пре или касније, ако им се Кинези испрече на путу „комбинација“, насрну на њих. Полако.. У неком политички погодном тренутку наћи ће се неко са стране да их „потсети“ и подржи.. Не би ме изненадило да у перспективи дође и до радикализације Ујгура у Кини. Играју се ту стратешке „игре“ на „дуге стазе“..

  3
  1
 3. Ој, @морава, добра србска реко добрих речи, да Вам је Преображеније Господње на здравље и спасење ! Једнако да се и средњеазијски народи несрећни преобразе на добро и мир у срцу, на добру вољу међу собом…
  П.С.
  Само да Ујгури не почну да се дрогирају и шетајући у “ паради поноса “ не седну, одмора ради, на ‘ладан бетон… Ако има бетона, и ако има ‘ладноће…🙂

  4
  1

Оставите коментар