У Француској од данас потребна ковид пропусница

Од данас је обавезна санитарна пропусница за ресторане, барове и дужа путовања аутобусом, возом и авионом

Фото: АП – М.Е.

ПАРИЗ – У Француској су данас ступиле на снагу нове законске мере и за неке свакодневне активности биће потребна санитарна пропусница, која подразумева доказ о вакцинацији, прележаној болести или негативан тест на корона вирус.

Пропусница је од 21. јула неопходна за улазак у објекте културе и забаве, као што су музеји, позоришта или биоскопи, а од данас је обавезна и за ресторане, барове и дужа путовања аутобусом, возом и авионом.

Санитарну пропусницу оспоравали су многи Французи који су одржавали протесте против овакве одлуке владе.

Протести широм Француске после одлуке Врховног суда да су ковид пропуснице и вакцинисање здравствених радника по Уставу

Уочи ступања на снагу нових законских мера и обавезне здравствено-санитарне пропуснице за грађане Француске, министар здравља Оливије Веран најавио је у недељу да ће сертификат о негативном резултату теста на корона вирус за невакцинисане важити 72, уместо 48 сати како је раније најављивано.

Пропусница се неће тражити за посете лекару опште праксе, подсетио је министар Веран и потврдио да нове мере контроле ни у ком случају не смеју да буду препрека за приступ медицинској нези, преноси Танјуг.

Људи који имају медицинску контраиндикацију на вакцинацију такође нису у обавези да имају здравствено-санитарне пропуснице.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар